Ulvebid? To får er igen blevet slået ihjel

Endnu to får fra Storålam har måttet lade livet efter rovdyrbid. Over de seneste måneder har mere end 20 får måttet lade livet

Ulv Ørre
Foto: Carl Skovbjerg Johnsen

Det er langt fra første gang, og det bliver nok heller ikke den sidste.

Mandag eftermiddag fandt fåreavler Peter Hélen endnu en gang to får, der var bidt halvt ihjel på markerne uden for Idom ved Holstebro. De måtte begge aflives, Det ene får havde fået et bid, som gjorde flere indvolde hang ud af siden på den.

I løbet af de seneste tre måneder har Storå Lam mistet over 20 får, og hverken fårehyrden selv eller ejeren af Storå Lam er i tvivl. Det er ulven, der står bag. 

- Jeg synes virkelig det er frustrerende, og jeg har svært ved at se, at vi skal kunne drive erhverv med det her og vi skal kunne - i det hele tiden nogen skal kunne have får - gående på fri fod, fortæller Jørgen Blazejewicz, der er lammeproducent ved Storålam.

Det var det ottende angreb. der fandt sted mellem Vind og Sørvad hos en planteavler, hvor lammeproducenten Storålam vinterafgræsser marken med 400 får. 

- De går bag et mobilt hegn med tre eltråde og strøm på 6-7000 volt, men det har ikke været en hindring for det dyr, der åbenbart følger efter os, uanset hvor vi går hen, siger fårehyrden Peter Helén fra Storålam.    

Naturstyrelsens ulvekyndige vildtkonsulent, der endnu ikke har undersøgt det seneste tilfælde, har ved de hidtidige angreb fastslået, at det med overvejende sandsynlighed er ulv, der står bag.