Ultracykelrytter fra Sinding vinder 1600 kilometer langt løb

Det blev ultracykelrytteren Dan Nielsen fra Sinding, der trak det længste strå i det 1600 kilometer lange løb Race Around Denmark.

Med 50 kilometer til mål viste Dan Nielsen stadig overskud.

Mens mange cykelentusiaster lige nu har øjnene rettet mod Frankrig og Tour de France, så er der de seneste dage blevet kørt et noget mere ekstremt cykelløb herhjemme. Lørdag morgen blev vinderen fundet, og det blev Dan Nielsen, der kommer fra Sinding mellem Herning og Holstebro.

Siden onsdag klokken 12 har de syv ultra-cykelryttere, der deltager i løbet Race Around Denmark, været på de danske landeveje. I alt 1600 kilometer skulle tilbagelægges, og det var 42-årige Dan Nielsen hurtigst til. Han tog sejren i tiden 2 dage, 19 timer og 25 minutter.

Herunder kan du se, hvordan det så ud, da Dan Nielsen kom i mål lørdag morgen.

Løbet tog sit afsæt ved Casa Arena i Horsens, hvorefter rytterne har været rundt i både Jylland, på Fyn og Sjælland for derefter at slutte ved arenaen i Horsens igen. Indtil videre er Dan Nielsen den eneste af rytterne, der er kommet i mål. På løbets officielle trackingside kan alle rytterne følges undervejs i løbet.

Det er bestemt ikke første gang, at Dan Nielsen prøver kræfter med ekstreme cykelløb. Sidste år forsøgte han at gennemføre verdens mest ekstreme løb, det 4860 kilometer lange Race Across America, men efter fem dage i sadlen måtte han opgive på grund af alvorlige siddesår.

Du kan læse meget mere om Race Around Denmark på Facebook eller på løbets hjemmeside. Herunder kan du høre Dan Nielsens reaktion umiddelbart efter, at han var kørt over målstregen i Horsens.

Fristen for at gennemføre løbet er søndag klokken 12.00.

18:24
Dan Nielsen fra Sinding satte sig et vanvittigt mål. Han ville køre tværs over USA. På cykel.