Udvalg slår fast: Helle Madsen bliver i Spjald

40-årige Helle Madsen får ikke plads på et ønsket bosted i Herning. Hun skal til Spjald Plejehjem, fastslår Ringkøbing-Skjern Kommune onsdag.

helle_madsen_huntingtons_chorea.jpg

Social- og Sundhedsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune har onsdag holdt møde. Her har medlemmerne besluttet, at den 40-årige Helle Madsen, der lider af Huntingtons Chorea, ikke får en anden plejebolig. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Det er forkasteligt. Simpelthen. Og jeg er dybt, dybt, dybt forarget over det, fortæller Anne-Katrine Filsø Madsen, der er søster til Helle Madsen.

Sagen handler om, at Helle Madsen er blevet tildelt en plads på Spjald Plejehjems afdeling for demente. Men i Herning er der et bosted, som har specialiseret sig i den sygdom, hun lider af. Dér vil hun gerne bo, men er altså blevet sendt til Spjald. Social- og Sundhedsudvalget tog sagen op igen, men onsdag valgte politikerne altså at fastholde den oprindelige beslutning.

- I år 2017 skal vi give den bedste pleje. Vi kan så meget inden for videnskab og medicin. Vi skal give den bedste pleje, som vi overhovedet kan, og det gør vi ikke i den her situation, siger søsteren.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra udvalgets medlemmer efter beslutningen.