- Uden lægehelikopteren var jeg død

Den 1. oktober er det to år siden, Midt- og Vestjylland fik en lægehelikopter - uden den havde 62-årige Knud Pedersen ikke været i live i dag.

KnudHelikopter
Foto: Svend-Vilhelm Ravnkilde Mikkelsen, TV MIDTVEST

Det var en ganske almindelig fredag for Knud Pedersen, da han fløjtede op til kamp på Lemvig Stadion. Men ni minutter inde i kampen tog hans dag en uhyggelig drejning. 

- Så bliver der begået et frispark inde på banen, og jeg tænker - hvorfor fløjter dommeren ikke? Men så ser vi pludselig, at han ligger ned, siger Jan Klinkby Kristensen, som er formand i Lidenlund Boldklub. 

Han så det hele ske, mens Knud Pedersen selv ingenting kan huske fra episoden.

- De første to dage er fuldstændigt væk, fortæller han. 

Reddet af lægehelikopteren

Knud Pedersen er en af de midt- og vestjyder, der er glad for, at lægehelikopteren snart fylder to år. Den har reddet hans liv, mener han. Bare et kvarter efter, der var ringet 112, landede helikopteren i Lemvig og tog Knud Pedersen med til Skejby, hvor lægerne fandt en blodprop i hjertet. 

- Det er jo alfa og omega i sådan et tilfælde, at du får hurtig hjælp. Jeg tror helt ærligt ikke, jeg havde været her i dag, hvis den ikke havde været der. Det kan jeg selvfølgelig ikke sige, men jeg ved da i hvert fald, at jeg blev genoplivet to gange. Og der er det jo rart at komme til Aarhus, for de har jo nogle af verdens bedste hjertelæger, siger Knud Pedersen her et år senere. 

I dag er Knud Pedersen på benene igen og har kun få mén efter blodproppen. Han dømmer stadig fodboldkampe, og i weekenden skal han faktisk igen dømme en kamp på Lemvig Stadion.