Tue Mantoni færdig som topchef i Bang & Olufsen

Tue Mantoni fratræder som topchef i Bang & Olufsen per 1. juli. Ny topchef bliver Henrik Clausen, meddeler selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Den tidligere topchef i Bang & Olufsen, Tue Mantoni.
Den tidligere topchef i Bang & Olufsen, Tue Mantoni.

Tue Mantoni fratræder som topchef i Bang & Olufsen per 1. juli. Ny topchef bliver Henrik Clausen, meddeler selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Henrik Clausen kommer fra Telenor-koncernen, hvor han var CEO for den danske virksomhed fra 2005-2010 og CEO for det børsnoterede Malaysian Digi fra 2010-2014. Siden 2014 har han været executive vice president for strategi og digital i Telenor globalt og rådgiver for koncernens CEO.

Tue Mantoni, som tiltrådte som CEO i marts 2011, træder tilbage, når Henrik Clausen tager over, og vil stå til rådighed i en overgangsperiode.

- Vi ser frem til at byde Henrik Clausen velkommen. Jeg er sikker på , at han har den internationale ledererfaring, som kræves for at tage Bang & Olufsen skridtet videre. Jeg takker Tue Mantoni for hans bidrag til Bang & Olufsen. Tue indledte for nogen tid siden dialog med bestyrelsen om sit fremtidige engagement. Efter at have gennemført en række væsentlige projekter træder Tue nu tilbage som CEO, siger bestyrelsesformand Ole Andersen.

Også den nye chef ser frem til den samarbejdet med Bang & Olufsen, som han kalder "et ikonisk brand med state-of-the-art kvalitetsprodukter og en helt unik arv."

- Jeg ser meget frem til at tiltræde i organisationen og samarbejde med teamet om at udnytte det globale potentiale yderligere, siger Henrik Clausen.

 

Den aftrædende chef, Tue Mantoni, fortæller i fondsbørsmeddelelsen, at han ikke har planer om at fortsætte sit liv som topchef med det samme.

- Mine fremtidsplaner omfatter et stort ønske om øget fleksibilitet, som vil give mig mulighed for at vie mere tid til en række spændende opstartsprojekter samt en håndfuld bestyrelseserhverv i Danmark og i udlandet.

 

 

3:13
TVMIDTVEST lavede et portræt af Tue Mantoni, da han tilbage i 2011 tiltrådte som ny adm. direktør i Struer-virksomheden.

 

 

OPDATERES...