Tryghedsambassadør trækker sig i protest

Når politiet forlader de små byer, så giver det heller ingen mening at have en tryghedsambassadør. Det mener Lars Bang Pedersen fra Videbæk.

Politi
Foto: Richard Gaarn Svendsen TV MIDTVEST

Fandme nej, om jeg vil bruge tiden på det. Det gider jeg ikke – så hårdt lyder det fra tryghedsambassadør Lars Bang Pedersen fra Videbæk.

Den seneste rundes centraliseringer i politiet i Midt- og Vestjylland var dråben, der fik bægeret til at flyde over for Lars Bang Pedersen.

Centraliseringen har nemlig betydet, at landbetjent i Videbæk Mogens Frydensberg og landbetjentene i Hurup, Tarm, Them og Vildbjerg skal væk fra deres byer fra 1. november. Dermed er fundamentet for samarbejdet væk, mener tryghedsambasadøren fra Videbæk. 

2:24
 

- Man foregøgler, at tryghedsambassadører kan erstatte lokal- og nærpoliti, og det kan vi ikke. Vi kan ikke skabe tryghed. Vi kan meddele ting til politiet, men vi kan ikke skabe tryghed, siger Lars Bang Pedersen.

65 tryghedsambassadører

Politidirektøren er ked af, at tryghedsambassadøren trækker sig med henvisning til manglende tryghed.  

- Det, synes jeg, er ærgerligt, for hvis han har den opfattelse, så er det jo netop nu, at han skulle træde i karakter, kan man sige, siger politidirektør Jens Kaasgaard.

Midt- og Vestjyllands Politi har i alt 65 tryghedsambassadører. Ordningen var i efteråret nomineret til den kriminalpræventive pris, og politidirektøren er glad for ordningen.

- Er der noget, der rører sig i lokalsamfundet, som man synes er lige lidt nok at ringe til politiet om, så kan de gå til deres tryghedsambassadør, siger Jens Kaasgaard.

Politidirektøren opfordrer tryghedsambassadøren til at ombestemme sig og gå i dialog med de øvrige tryghedsambassadører og politiet.

Kan du forstå, hvis nogen synes, du svigter?

- Jeg svigter ikke. Det gør politiet. For det er politiets opgave at skabe tryghed, siger Lars Bang Pedersen.

Lars Bang Pedersen trækker sig som tryghedsambassadør med øjeblikkelig virkning.