Trods glatte veje: 144 blitzet på under fem timer

Mange af bilisterne på Ringkøbingvej ved Lemvig blæste på frostvejr og glatte veje i morges. Nu kan de se frem til en hilsen fra politiet.

040215Fotovogne.jpg
Foto: Arkivfoto TV MIDTVEST

Selvom hele landsdelen stod op til glatte veje og frostvejr torsdag morgen, fik det ikke alle bilister til at sænke farten og køre efter vejforholdene.

På Ringkøbingvej ved Lemvig havde Midt- og Vestjyllands Politi placeret en fotovogn i tidsrummet fra 5.30 til 10.00, og i løbet af de knap fem timer blev 144 bilister blitzet.

- Vores mand på stedet var meget overrasket over, at der var så mange, der kørte for stærkt. Det er ikke normalt, at vi måler 144 bilister til at køre for stærkt, uanset om det er vådt eller tørt, siger Henrik Glintborg, der er leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Formiddagens hurtigste bilist på landvejen, hvor man må kører 80 km/t, strøg forbi fotovognen med 148 kilometer i timen.

- Jeg vil gerne appellere til, at man får stillet vækkeuret lidt tidligere og kører hjemmefra fem minutter før, siger Henrik Glintborg.