Trivselsgrupper i Silkeborg skal udbredes til alle skoler

En treårig forsøgsordning med trivselsgrupper i Silkeborg udbredes nu til alle kommunens skoler.

2:13
Foreningen Frivillig Silkeborg søger frivillige til trivselsgrupper for skilsmissebørn og børn med andre problemer.

Trivselsgrupper for børn med problemer skal bredes ud på samtlige folkeskoler i Silkeborg Kommune. Trivselsgrupperne har indtil i sommer været på en treårig forsøgsordning med så stor succes, at de nu bliver permanente. Derfor er man lige nu på udkig efter frivillige til at stå for grupperne.

- Lige nu søger vi 30-40 frivillige, siger Steen Andreassen, der er koordinator for Frivillig Silkeborg.

I trivselsgrupperne kan børn i fortrolighed snakke ud om deres problemer med frivillige voksne og andre børn.

- Der er cirka otte børn i hver gruppe. Hver gruppe er aldersopdelt og tematisk opdelt og arbejder med sorg, skilsmisse, selvværd eller et helt fjerde tema, siger Steen Andreassen.

Trivselsgrupperne har i forsøgsperioden kørt på 16 af kommunens skoler. Grupperne er blevet godt modtaget af børnene.

- Jeg kan gå til dem i trivselsgruppen, hvis jeg har et problem, fordi de har de samme problemer, og så kan det være, vi kan snakke mere om det, siger et af børnene i en evaluering af projektet.

Frivillige skal gennemføre kursus

Ved et informationsmøde tirsdag var der mødt fem op med håb om at blive frivillige. To af dem var uddannede pædagoger, men Frivillig Silkeborg stiller ingen krav om uddannelse for at blive frivillig. Silkeborg Kommune er begejstrede for grupperne. Nu er ambitionen at få trivselsgrupper på alle kommunens 27 folkeskoler. Kommunen mener ikke, at det er et problem, at det kan være uuddannet arbejdskraft, der har med børnene at gøre.

- De få et kursus, så de er klar til at indgå i grupperne, for det er nogle svære problematikker, som nogle af børnene kommer med. Det skal man være klar til at kunne tale om, og det kræver uddannelse, siger Søren Kristensen, der er formand for Børne- og Ungeudvalget i Silkeborg Kommune (S).

Målet med trivselsgrupperne er, at de gavner børnene på længere sigt.

- Vi håber, at de kan få arbejdet nogle ting, som ellers bliver til nogle grundmønstre, som påvirker dem resten af deres liv, siger Steen Andreassen