Tre anmeldt for Pokémon-snyd i Skive

Mobil-spillet Pokémon Go er på rekordtid blevet voldsomt populært, så meget at folk nu snyder i spillet.

Pokemon go, telefon

Det vrimler med Pokémon-jægere i gaderne, og spillet er nu blevet så populært, at enkelte Pokémon-jægere har følt sig nødsaget til at snyde, og det truer nu med at ødelægge spillet for alle de andre. Ifølge Skive Folkeblad er der nogle personer, der snyder ved at sidde hjemme og spille spillet gennem deres computer, hvor de via et falsk gps-program og en mobil-emulator kan trykke sig ind på hvilket som helst sted i en by uden at være fysisk til stede. Dermed kan de fange rigtig mange Pokémons på meget kort tid. Uden at få ondt i benene og uden at have problemer med signalet og andet.

- Det ødelægger det for alle os, der gerne vil fange Pokémons ved at gå ude og jagte dem. Når nogle bliver overnaturligt stærke uden at fange dem i virkeligheden, så fjerner det vores spillelyst. Det er ikke i orden, og det er ikke det, der er meningen med spillet, siger 26-årige Hans Henrik Nielsen til Skive Folkeblad

Jager 12 timer om dagen
Hans Henrik Nielsen, der bor i Skive og har brugt op til 12 timer om dagen på at jagte Pokémons. Ved at snyde kan spillerne komme hurtigt op i levels, og det betyder, at de har større chance for at overtage de prestigefyldte ”Gyms”, hvor spillerne kan opbevare og forsvare deres Pokémons. Er man i besiddelse af ”Gyms” får man ting tilbage af spillet, som man ellers kan bruge rigtige penge på at anskaffe sig.

Anmeldt snyderne
For Hans Henrik Nielsen blev snyderiet for meget. Han har indtil videre anmeldt tre »cheatere« fra Skive til Niantic, der er det selskab, der har udviklet Pokémon Go. Han er overrasket over, at det er nødvendigt i en by som Skive.
- Jeg kan forstå, hvis der var nogle, der følte sig fristet af det i de større byer, hvor der er rigtig mange spillere. Men det fortæller nok bare, at der også i Skive er rigtig mange, der spiller Pokémon Go, og at der er mange, der går op i spillet. Og selv her i Skive vil folk være de bedste, siger Hans Henrik Nielsen.

Hans Henrik Nielsen forventer ikke, at Niantic kan og vil gøre noget ved snyderiet i Skive, men han giver ikke selv op, før det stopper.
- Jeg synes, det er synd for alle dem, der bruger virkelig mange timer på det her spil. Så selv om det bliver svært, så håber jeg, at folk vil spille spillet på ærlig vis, siger Hans Henrik Nielsen.