Tiltalte ville have sit navn på dræbtes postkasse

I retssagen om drabet i Videbæk nytårsaften 2015 kom det på tredjedagen frem, at tiltalte ville have sit navn på dræbtes postkasse.

Drabssag Videbæk
Foto: Arkivfoto TV MIDTVEST

Fredag var tredje dag i retssagen om drabet i Videbæk nytårsaften 2015. Her fortsatte vidneforklaringerne. En af de vidner, der var indkaldt, var kollega med dræbte Hanne Birgitte Thrige Pedersen.

Hun fortalte i retten, at Hanne Pedersen var en speciel og lukket person, en man skulle kende godt, før hun åbnede op.
Men hun fortalte også, at de havde et godt forhold til hinanden. Hun vidste, hvad Hanne Pedersen lavede i weekenderne og kendte også til Hanne Pedersens privatliv.

Kollegaen vidste blandt andet, at Hanne Pedersen så den tiltalte 48-årige mand. Hanne Pedersen har fortalt hende, at de eksempelvis lavede mad sammen.

- Han ville gerne have sit navn på postkassen hjemme hos Hanne, men det ville Hanne ikke, fortalte vidnet i retten.

Anklageren spurgte ind til, hvad Hanne Pedersen havde fortalt om tiltalte. Vidnet fortalte, at hun første gange hørte om ham i begyndelsen af december, hvor de skulle til julefrokost med arbejdet. Her skulle tiltalte køre Hanne Pedersen til og fra julefrokosten i Herning, men vidnet har ikke set tiltalte.

Vigtigt vidne kan ikke afgive forklaring

Et vidne, der skulle have afgivet forklaring som det første i dag, kunne ikke møde op, da hun har været impliceret i en alvorlig trafikulykke.

Anklager havde derfor bedt om lov til at læse vidnets forklaring fra en tidligere afhøring. Det var forsvarer indforstået med, og anklager læste derfor vidneforklaringen op fra politirapporten 5. januar 2016.

Her læste anklageren blandt andet de to kendte hinanden gennem deres fælles interesse for mohair. De havde begge en gårdbutik og hjalp hinanden i den sammenhæng.

De to har kendt hinanden siden efteråret 1996, og de talte om alt fra Hanne Pedersens mohairgeder til mere private ting. Men hun vidste ikke, om Hanne Pedersen havde en kæreste omkring nytårsaften 2015, men hun vidste, at hun så en.

Kontakt med flere mænd nytårsaften

Et par andre vidner var nogen, som Hanne Pedersen var i kontakt med nytårsaften.

En af dem var en tidligere kæreste fra Grenå. De lærte hinanden at kende på en datingside og sluttede deres forhold i 2012. Men de havde efterfølgende kontakt og talte også sammen nytårsaften.

- Jeg ringede til hende for at ønske hende godt nytår, men det blev kort, for hun sagde, at hun havde en gæst. Det var ikke en rigtig samtale, men hun lød glad og tilpas, forklarede han i retten.

Et andet vidne var også i kontakt med Hanne Pedersen nytårsaften. Han fortalte, at han kun har mødt hende en enkelt gang, men de skrev med hinanden, og han inviterede hende til at holde nytårsaften sammen med ham, men hun ville bare være alene.

- Hun skrev, at hun ikke havde planer, men hun skrev også, at det ikke betyder, at hun skal sidde alene. Det sker, at folk dukker op sådan en aften, forklarede vidnet.

Vidnet skrev til Hanne Pedersen lidt i tolv nytårsaften, men hun svarede ikke. Derfor ringede han, men telefonen gik direkte på telefonsvarer.

På retssagens tredjedag var blandt andre også tiltaltes ekskæreste indkaldt som vidne for at forklare, hvad hun lavede  nytårsaften.

Retssagen fortsætter igen på mandag.