Waterz har vokseværk: Tilføjer endnu en international konkurrence

WATERZ 2019 tiltrækker to internationale vandsportsevents. I forvejen afvikler man DM I Kitesurf og DM i Surf.

Konkurrencerne afvikles både på Ringkøbing Fjord samt på Vesterhavet syd for molen i Hvide Sande.
Konkurrencerne afvikles både på Ringkøbing Fjord samt på Vesterhavet syd for molen i Hvide Sande.
Foto: Brian Engblad

Der er lagt op til oplevelser i verdensklasse, når nordens største vandsportsfestival WATERZ afvikles i Hvide Sande den 1.-14. september.

European Freestyle Pro Tour (EFTP) gæster for første gang Danmark, og valget er faldet på WATERZ og Hvide Sande.

Det oplyser WATERZ i en pressemeddelelse.

- Vi er mere end glade for at kunne bringe European Freestyle Pro Tour til Danmark for første gang. Vi har tidligere haft danske deltagere på vores tour, så vi er helt med på, at landet byder på mange gode spots at sejle på. Så vi vurderede, at det var på tide at lægge et stop på vores tour i Danmark, siger Tom Hartmann, der er Race Director for European Freestyle Pro Tour.

Han påpeger, at faciliteterne i Hvide Sande har opnået et utroligt godt internationalt ry de senere år med afviklingen af både PWA og IFCA slalomkonkurrencer.

- Jeg er ikke i tvivl om, at WATERZ og Hvide Sande er det helt rigtige sted at sende vores surfere på vandet for at levere et fantastisk show og levere hårde dyste i kampen om EFTP titlen, siger han.

Faciliteterne i Hvide Sande har opnået et utroligt godt internationalt ry de senere år.
Faciliteterne i Hvide Sande har opnået et utroligt godt internationalt ry de senere år.
Foto: Brian Engblad

Største WATERZ nogensinde

DM i Kitesurf, en afdeling af DM i Surf samt andre arrangementer, som ikke er bekræftet endnu, bliver også en del af WATERZ 2019, der forventes at tiltrække vandsportsentusiaster fra hele verden til flere end 1.000 starter i løbet af de to uger, arrangementerne afvikles.

- Det er det ubestridt største program, vi nogensinde har bundet an med. Men vi har et fantastisk team, og vi har sat os ned og set hinanden i øjnene og mærket efter, om det er i år, at vi skal vækste med endnu et internationalt arrangement under WATERZ, og alle nikkede ja, fortæller projektleder, Katrine Kock Frandsen.

Udvidelsen af programmet ligger helt i tråd med den masterplan for udvikling af WATERZ, som blev fremlagt i august sidste år, og som inden 2030 skal placere Ringkøbing-Skjern Kommune som Europas førende vandsportsområde.

1:54
Se også: For første gang er Hvide Sande vært for VM i surfing. I dag skulle der dystes i disciplinen freestyle-windsurfing.