Tican og Danish Crown lammet af strejke

Slagteriarbejderne har nedlagt arbejdet på grund af utilfredshed med den netop indgåede overenskomst.

060709Tican.jpg

Svineslagteriet Tican med hovedsæde i Thisted er fredag morgen blevet lammet af en strejke. 

Samtidig oplyser Danish Crown, at slagteriet i Herning også er ramt sammen med Danish Crowns afdelinger i Horsens og Blans.

Direktør Ove Thejls bekræfter over for tvmidtvest.dk, at arbejdet på Tican ligger stille, fordi 600 ansatte på afdelingen i Thisted og 300 i Brørup har nedlagt arbejdet.

Direktøren fortæller, at den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse bunder i utilfredshed med den overenskomst, der netop er blevet indgået. 

Et meget stort flertal af slagteriarbejderne stemte nej til det forslag, der kom fra forligsmanden, men da det samlet endte med et ja for alle forbundene,  gælder resultatet også på slagteriområdet.

Tican skulle i dag fredag have slagtet 7500 svin, og på grund af travlhed efter påske var der undtagelsesvist også planlagt slagtninger lørdag. Men det bliver altså ikke til noget. Ove Thejls fortæller, at slagteriet har måttet leje ekstra kapacitet for at opstalde svinene.

Medarbejderne  på Tican mødes igen til fagligt møde mandag morgen.

Danish Crown: En ærgerlig situation
 

Ove Thejls ønsker ikke knytte yderligere kommentarer til arbejdsnedlæggelsen, men Søren F. Eriksen, der er direktør hos Danish Crown, kalder i en pressemeddelsen situationen for "rigtig ærgerlig".

- De kommende dage vil vores kunder, og i sidste ende forbrugerne i både Danmark og udlandet komme til at kigge langt efter vores varer. Samtidig har vores leverandører rigtig mange slagteklare grise gående i deres stalde, så arbejdsnedlæggelsen giver ikke bare Danish Crown problemer, siger han.

250 landmænd, der leverer til Danish Crown, har fået aflyst afhentningen af svin.