Thy-landmand giver flæskesteg til fattige

Et netværk af danske svineproducenter har i år valgt at donere flæskesteg til trængte familier. En af dem er Mikael Kristensen fra Snedsted.

I år kan trængte familier sætte tænderne i en saftig dansk flæskesteg.
I år kan trængte familier sætte tænderne i en saftig dansk flæskesteg.
Foto: TV MIDTVEST

Juleaften nærmer sig, og det betyder for mange en god julemiddag. Det er dog ikke alle, der har råd til den omfattende festmiddag. Derfor har et landsdækkende netværk af danske svineproducenter i år valgt at donere danske flæskestege til Julehjælpen. Julehjælpen arrangerer juletræsfester og uddeler julekurve til værdigt trængende danske familier, og i år kommer kurvene blandt andet til at indeholde saftige flæskestege.

I alt drejer det sig om 170 flæskestege, og nogle af dem kommer fra Mikael Bangsgaard Kristensen fra Snedsted. Han er svineproducent i Thy, og har sammen med små tyve andre danske landmænd bestemt sig for at give et stykke kød eller to væk.

- Når jeg giver kød i stedet for penge, så ved jeg, at det kommer til at gå fuldstændig ubeskåret til de danske familier, der er brug for det, siger svineproducenten.

Lørdag den 17. december overdrager formanden for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen fra Løgstør, de 400 kilo flæskestege til Julehjælpen.