Thorslund møder tysk modstand på hjemmebanen i Struer

Dina Thorslund står overfor tyske Xenia Jorneac, når hun den 21. januar bokser i sin hjemby Stuer, ved Nordic Fight Night

Dina Thorslund

Den 21. januar skal 23-årige Dina Thorslund fra Struer forsøge at vinde sin første professionelle titel ved Nordic Fight Night på hjemmebanen i Struer.  Nu ligger det fast, at Thorslunds modstander i kampen om WBC's ungdomsverdensmesterskab i superbantamvægt bliver den 23-årige tysker bokser Xenia Jorneac. Den tyske bokser har otte professionelle kampe under bæltet, hvilket har resulteret i syv sejre og et nederlag. Thorslund kan indtil videre prale med at være ubesejret i alle sine 7 professionelle kampe. Selvom der venter hård modstand, har Thorslund fuld tro på egne evner.

-Xenia er en hård modstander, men jeg må indrømme, jeg vil være skuffet over mig selv, hvis jeg ikke står som ungdomsverdensmester den 21. januar, siger hun og uddyber:

-Når det så er sagt, så undervurderer jeg hende ikke. Man må aldrig tro, at en modstander er let at slå i boksning. Xenia kommer til Danmark for at blive verdensmester, hun har min respekt, men jeg tror på, at jeg er en bedre bokser. 

Dina Thorslunds promotor, Nisse Sauerland fremhæver betydningen af kampen for Thorslunds videre karriere.

-Dette er en stor mulighed for Dina for at få en stor titel. WBC’s ungdoms-titel er et prestigefyldt bælte, og en sejr vil forbedre Dinas ranglisteplaceringer og bringe hende tættere på et VM-bælte. En sejr er et vigtigt skridt fremad for Dina, det er en kamp, som hun ikke har råd til at tabe, siger han.

Kampen bokses som en del af Nordic Fight Night i Struer Arena d. 21 januar, hvor man også kan opleve Patrick Nielsen.

9:28
SE TVMIDTVEST indslag fra 18/04/2016 om Dina Thorslund fra Struer, der er Danmarks eneste professionelle kvindelige bokser. Hun er også mor og ved at uddanne sig til fysioterapeut.