Sygehusbyggeri taber millioner på varmekrav

Arbejdsmiljøloven kræver, at uisolerede byggerier uden vinduer og døre varmes op til 10 grader. Det giver bygherrer en millionstor regning.

_m2a8128.jpg
Foto: Søren Braad Andersen

Arbejdsmiljøloven kræver, at uisolerede byggerier uden vinduer og døre varmes op til 10 grader. Det koster nu bygherrer store varmeregninger, da temperaturen i et stykke tid har befundet sig omkring nulpunktet.

På byggeriet af Det Nye Hospital i Vest i Gødstrup ved Herning vurderer projektchefen, at regningen løber op i et millionbeløb. Det skriver Herning Folkeblad torsdag.

- Som situationen er ude hos os, må vi sige at det er et millionbeløb, vi betaler i varme, så det er store summer, siger projektchef Michael Hyllegaard til Herning Folkeblad.

Ifølge reglerne skal der være minimum 10 grader i de rum, hvor håndværkerne arbejder. Og det rammer hårdt.

- Det giver nogle fuldstændig groteske situationer. Jeg ved, at på sygehusbyggeriet har der gået smede uden for på stilladser, hvor det blæser, og det er koldt, og lige på den anden side af en afskærmning går der tømrere i T-shirts i en opvarmet hal, siger Aksel Fyhn, som er bestyrelsesformand i Herning-Ikast Håndværker- og Industriforening, til Herning Folkeblad.

Reglen har været gældende gennem flere år, men ifølge Aksel Fyhn er det nyt, at Arbejdstilsynet er begyndt at slå ned på den.

Udover de økonomiske konsekvenser i reglerne peger formanden for Herning-Ikast Håndværker- og Industriforening på det energimæssige spild.

Hos arbejdstøjsproducenten Mascot - der selv er ved at opføre et nyt, stort domicil mellem Ikast og Silkeborg - er man også ramt af reglerne.

- Det har været meget dyrt økonomisk, og miljømæssigt noget svineri at opvarme en langt fra færdig bygning, siger administrerende direktør Michael Grosbøl til Herning Folkeblad.