Studerende bryder loven med Airbnb

En lang række studerende i Herning har fået deres boligselskab på nakken, fordi de ulovligt udlejer deres studiebolig via Airbnb.

Studieboligerne Northcamp midt i Herning er blandt de boliger, som studerende udlejer.
Studieboligerne Northcamp midt i Herning er blandt de boliger, som studerende udlejer.
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Studerende har fundet et smart trick til at supplere SU’en med. De lejer deres studieboliger ud via udlejningsportalen Airbnb, mens de selv er på sommerferie. Problemet er bare, at det er ulovligt. Det skriver Herning Folkeblad onsdag.
    
I Herning har en lang række studerende fået deres boligselskab på nakken, da lejere i almennyttige boliger udelukkende må bruge deres boliger som bolig.
    
Hos Boligselskabet Fruehøjgård i Herning har man fundet mere end 20 studieboliger, der var sat til leje på Airbnb.
    
- Det må man ikke, når det er en almennyttig bolig. Den må ikke bruges til erhverv. Sådan er loven, og det er der domme for, siger boligselskabets direktør Birgitte Juhl til Herning Folkeblad, og fortsætter:
    
- Vi tror ikke at lejerne har gjort det i ond tro. Vi har skrevet ud til dem og sagt, at de skal trække deres annonce på Airbnb tilbage, siger direktøren.
    
Morten Juul Nielsen er formand i North Camp, der omfatter 170 studieboliger i Herning. Han bekræfter, at metoden er velkendt blandt lejerne, der har benyttet sig af Airbnb i lang tid.
    
- En lejeaftale kan supplere SU’en. På den anden side er det fair nok i forhold til regelsættet, at boligselskabet stopper det, siger Morten Juul Nielsen til Herning Folkeblad.