Stort malerfirma i Bjerringbro er gået konkurs

64 medarbejdere mister jobbet, efter Lee Maleren i Bjerringbro er gået konkurs.

Arkivfoto.
Arkivfoto.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Malerfirmaet Lee Maleren i Bjerringbro, der har eksisteret siden 1955, lukker. En af ejerne, Line Sjørup Hansen, har personligt orienteret alle 64 medarbejdere om firmaets lukning. Det skriver Midtjyllands Avis.

- Det er trist. Rigtigt trist. Vi har knoklet for det her. Det var mit barn, min forretning, siger Line Sjørup Hansen til avisen.

46 af de 64 medarbejdere var ansat i afdelingen i Bjerringbro, 18 i et firma i Risskov, som Line Sjørup Hansen overtog den 1. januar i år. 

Malerfirmaet levede primært af opgaver i store projekter. Nogle projekter er blevet rykket, og fordi private kunder ikke bookede nok opgaver til at holde forretningen kørende, var en konkurs uundgåelig.

- Mange af de ansatte har været her i mange år og kunne ikke fyres fra den ene dag til den anden men havde 10-20 dages opsigelse. Og da de skulle have løn, uden den der var indtægter, var der ikke noget at gøre. Firmaet kunne ikke undgå en konkurs, som jeg selv begærende, siger Line Sjørup Hansen.

Line Sjørup Hansen købte sig ind i firmaet for tre år siden, efter Karsten Sørensen havde købt virksomheden tilbage i 2013.

9:29
Fast Arbejde besøgte i slutningen af 2016 malerfirmaet i Bjerringbro.