Stor mængde nedgravet sølvtøj fundet i have

Nordjyllands Politi leder efter ejerne af en stor mængde sølvtøj, der er blevet fundet i Aalestrup i forbindelse med noget havearbejde.

Sølvtøj Aalestrup
Foto: Nordjyllands Politi

En vognmand gjorde et lidt bizart fund i forbindelse med noget gravearbejde, som han lavede i en privat persons have i Aalestrup. Han stødte på en rygsæk fyldt med sølvtøj. Det skriver Nordjyske.dk

Vognmanden var hyret til at fælde træer og grave med en rendegraver, da han stødte på tasken, der var fyldt med værdifuldt sølvtøj. Han kontaktede derefter Nordjyllands Politi. 

Nu efterlyser Nordjyllands Politi ejerne af sølvtøjet, som inkluderer forskellige former for service: Skeer, gafler, knive, et fad og en kande. 

- Vi tror, sølvtøjet stammer fra et tyveri. Men hvor længe det har ligget nedgravet, ved vi ikke. Det kan være fra i år, men det kan også have ligget der i flere år. Vi håber at høre fra nogen, der har haft indbrud. Kan man genkende sølvtøjet, bedes man kontakte mig, siger politikommissær Preben Møller til Nordjyske.dk

På en af de fundne skeer, er "Julen 1952" indgraveret bagpå, samt en tegning af en nisse. 

Det er ganske almindelig praksis for tyve at grave tyvekosterne ned, siger politikommissær Preben Møller. 

- Og når der så er faldet ro på, henter gerningsmændene tingene igen. Men det har man så ikke haft mulighed for i dette tilfælde, siger han til Nordjyske.dk.

Ved fundet har rendegraveren desværre beskadiget enkelte dele. Hvis du kan kende sølvtøjet ud fra beskrivelsen, eller ved andet om sagen, kan politiet kontaktes om sagen på 72 58 13 67.