Stopper efter 40 år i politik

Regionsrådsmedlem Bente Nielsen fra SF genopstiller ikke ved valget i november.

bente-nielsen.jpg
Foto: Emilie Grav, TV MIDTVEST

På SF-Silkeborgs generalforsamling brød medlemmerne ud i en spontan et minut lang klapsalve for at takke Bente Nielsen. Det skete efter hun meddelte, at hun efter 40 år i politik ikke vil genopstille til valget i november.

- I år er det 40 år siden, jeg for første gang var på stemmesedlen og blev valgt ved amtsrådsvalget i marts 1978. Men jeg har besluttet, og meddelt min formand, at jeg ikke længere stiller op. Det er vel ikke at løbe fra pladsen i utide at stoppe efter lige knap 40 år. Og selvfølgelig er jeg stadig i arbejdstøjet resten af året med de poster, jeg besætter, siger hun i en pressemeddelelse.

SF-Silkeborg har indstillet Naja Kjær Poulsen deres bud på en topkandidat ved det kommende valg til regionsrådet. Hun blev valgt ind i byrådet i Silkeborg Kommune i 2009, men blev ifølge Altinget.dk ikke genvalgt i 2013.

Det afgøres ved en urafstemning blandt alle SF-medlemmer i hele regionen i juni måned, om hun får en topplacering på SF's liste.

På generalforsamlingen blev også yderligere seks kandidater opstillet. Allerede i januar måned blev Hans Okholm valgt som borgmesterkandidat. De øvrige kandidater er i prioriteret række på den sideordnede liste.

Nummer to er biologen Bente Refslund, nummer tre er pædagogisk leder Anders Riberholt Henriksen, Nummer fire er IT-konsulent Anne Lund, nummer fem er Knud Erik Nielsen, nummer seks er Erik Markvad Jørgensen og nummer syv er Naja Kjær Poulsen.