Steenberg: Det er sund fornuft at lukke teltlejre

De Radikales Andreas Steenberg er overrasket men glad over, at teltlejrene i Herning og Thisted nu lukker.

Andreas Steenberg

”Det er altid rart, når sund fornuft sejrer” – sådan løs det fra De Radikales Andreas Steenberg, da han fredag modtog nyheden om, at teltlejrene i både Herning og Thisted lukker ned og tømmes helt inden 1. oktober i år.
Men selvom nyheden klinger godt i hans øre, så kommer den som noget af en overraskelse.

- Vi er egentlig meget overrasket over det, fordi Inger Støjberg sagde det modsatte i søndags, men vi synes, det er sund fornuft, for de er dyrere og dårligere, så der er ingen grund til at have den, siger Andreas Steenberg, Det Radikale Venstre.

Kaldte Støjberg i samråd
I begyndelsen af ugen kaldte De Radikale Inger Støjberg i samråd, efter at TV MIDTVEST søndag kunne fortælle om forholdene på asylcentret i Thisted og om lederen, som havde opsagt sin stilling.

- Drop teltlejrene og brug nogle af de lejre, vi har i forvejen, lød opfordringen fra Andreas Steenberg.

 

Mange tomme pladser
Der har været overflod af tomme pladser på asylcentrene i det midt- og vestjyske.
I Herning er der plads til 600 asylansøgere, men kun 300 af de pladser er i øjeblikket besatte. I Thisted er der mellem 150 og 200 ledige pladser.

- Jeg synes, teltlejrene skal væk. Der er ikke brug for dem. Der er plads andre steder, og de er dyre og dårligere. Så der ikke nogen grund til at have dem, siger Andreas Steenberg, som er medlem af Folketinget for Radikale Venstre.​

Sidste år kom der 21.000 asylansøgere til Danmark. I år har der ind til nu været 4700.