Stedfar erkender voldtægt af eks-kones børn

En 52-årig mand fra Silkeborg er ved byretten i Viborg blevet idømt seks års fængsel for voldtægt af sine steddøtre.

Retten i VIborg
Foto: Arkiv

En mand på 52 år gav sine steddøtre sovemedicin og havde samleje og andre seksuelle forhold med dem. Det er han nu blevet dømt for ved byretten i Viborg. Pigerne var døtre af mandens daværende kone. Det oplyser Linette Lysgaard, der er anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

På stedfaderens computer fandt man rigtig meget bevismateriale, da han med sin mobiltelefon havde taget 6991 billeder og optaget 292 videoer af forskellige seksuelle forhold med steddøtrene, som er født i henholdsvis 1999 og 1997. 

Det er kun den yngste af de to piger, som stedfaderen har haft samleje med, hvilket skete fire gange. De seksuelle krænkelser mod den yngste spænder fra 2013-2016, mens den ældste har været udsat for andre seksuelle forhold end samleje, også i visse tilfælde under bedøvelse, fra 2011-2016. 

Linette Lysgaard, der er anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi, siger, at den dømte har en forståelse af, hvad han har gjort. 

- Han er klar over den krænkelse, han har udsat dem for, og dem er han kede af nu, siger Linette Lysgaard. 

Derudover er anklageren tilfreds med dommen. 

- Han fik den straf, som jeg havde bedt om, siger Linette Lysgaard. 

Stedfaderen erkender alle forhold, som han er dømt for, men han har taget sig betænkningstid efter dommen, da han overvejer at anke.