Stoppet af fire patruljer og en sømmåtte: Stak af i stjålet bil med 180 km/t

Tre mænd i en stjålet bil stak af fra politiet. Men de blev standset og anholdt med hjælp fra sømmåtter og politihunde.

Blå blink.jpg
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

En patrulje ville lidt i 1 natten til torsdag gerne stoppe en stjålet bil med tre mænd i nær Mejrup. Men det var de ikke interesseret i. I stedet stak de af og kørte ad små veje til hovedvejen 18 mellem Holstebro og Aulum.

Med politiet i hælene satte bilen på hovedvejen farten op til omkring 180 km/t.

- Det er hele tiden en afvejning af, at det går så stærkt, at de kan miste styringen over det, de har med at gøre. Omvendt klør vores politinæse jo, når de kører med sådan en adfærd, forklarer vagtchef Stig Heidemann fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Adskillige patruljer blev tilkaldt. På den anden side af Aulum fik biljagten - der nu havde varet 15-20 minutter - en brat ende. Men så stak de af til fods.

Brugte sømmåtter

Politiet havde lagt sømmåtter ud på vejen, som punkterede bilen. Med de tre mænd på 19, 28 og 35 år gav ikke op. Så de løb fra bilen og gemte sig i et skovområde. For en stund.

For med hjælp fra hunde kunne de efterhånden mange betjente finde og anholde de tre.

Både bil og de tre unge befinder sig nu i politiets varetægt. De er alle kendt af ordensmagten, som nu skal finde ud af, om de hver især har nok på samvittigheden til, at de kan fremstilles for en dommer eller ej.

Den 19-årige måtte en tur på sygehuset til behandling, fordi han blev bidt af en politihund.

De tre mænd skal torsdag eftermiddag fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Herning.