Spillerforeningen bakker op om kritik af hårde bolde

Flere midt- og vestjyske håndboldspillere har gennem TV MIDTVEST kritiseret boldkulturen i dansk håndbold. Nu bakker Håndbold Spiller Foreningen op.

Håndboldene er alt for hårde, og det kan få konsekvenser, lyder kritikken.
Håndboldene er alt for hårde, og det kan få konsekvenser, lyder kritikken.
Foto: Arkivfoto - TV MIDTVEST

Håndboldene bliver i de danske haller pumpet alt for hårdt, og det kan give svære hovedskader, når eksempelvis målmænd bliver ramt i hovedet.

Det mener bl.a. Kasper Søndergaard fra Skjern Håndbold og Søren Rasmussen fra Bjerringbro Silkeborg, der mandag udtrykte deres frustration til TV MIDTVEST.

Reglerne siger, at herrebolde skal være 58-60 cm i omkreds, mens damebolde skal være 54-56 cm, før de må tages i brug i kampsituationer.  Men reglerne er for rigide, lyder det nu fra Håndbold Spiller Foreningen:

- Det er jo ikke fordi vi ønsker, at man skal spille med flade bolde. Vi efterlyser bare en lidt større forståelse for spillernes ønsker. Hvis spillerne på begge hold er enige om, at det giver god mening at lukke lidt luft ud af bolden, bør man tager deres ønsker alvorligt, forklarer direktør, Michael Sahl Hansen, til TV MIDTVEST. 

Flest hovedskader i Danmark

Håndbold Spiller Foreningen har i mange hår hørt fra sine medlemmer, at håndboldene i Danmark bliver pumpet hårdere end i nabolandene. Om det kan være de hårde bolde, der er skyld i, at dansk håndbold toppen listen over hovedskader er dog ikke til at vide.

2:28
Indslag: Hårde bolde giver hjernerystelse

- Vi fægter desværre lidt i blinde med hensyn til at finde en forklaring på, hvorfor vi herhjemme er så hårdt ramt af hjernerystelser. Jeg er ikke sikker på, at de hårde bolde er den endelige forklaring. Flere af skaderne sker til træning, hvor boldene ikke er pumpet så hårdt, forklarer Michael Sahl Hansen og fortsætter:

- Men det vil da helt sikkert være interessant at få afprøvet, om det kan have en positiv effekt at lukke lidt luft ud af kampboldene - hellere i dag end i morgen.

Håndbold Spiller Foreningen er allerede i dialog med Dansk Håndboldforbund og har siden henvendelserne fra Kasper Søndergaard og Bjarte Myrhol skrevet til formanden for dommerudvalget og direktøren i divisionsforeningen for at få sagen taget op.

Debatten om de hårdt pumpede bolde startede, da Håndboldmagasinet Overtrådt mandag tog problematikken op. 

28:12
Se det nyeste afsnit af Overtrådt her, hvor panelet diskuterer de hårde bolde og hvad de betyder for spillernes sikkerhed.