Speedwaylandstræner stopper efter uenighed

Anders Secher stopper med øjeblikkelig virkning som speedwaylandstræner på grund af uenighed med DMU.

19AttSpeedway.jpg

Anders Secher stopper med øjeblikkelig virkning som speedwaylandstræner. Viborgenseren har trukket sig fra posten på grund af uenighed om tildeling af wildcard.
    
Det meddeler Danmarks Motor Union (DMU) i en pressemeddelelse fredag.
    
Landstrænerens opsigelse er en konsekvens af en uenighed med Sportskommissionen Speedway omkring tildeling af wildcard til den kommende Grand Prix-kvalifikation, som afvikles i Danmark den 15. april.
    
- Anders Secher mener, at vi ikke skal udtage nogen wildcard-kører til kvalifikationen, mens vi fra DMU's side mener, at det skal vi selvfølgelig. Det er der, uenigheden opstår, siger DMU's formand, Jørgen Bitsch.
    
- Vi synes, det er en voldsom reaktion, men den er endegyldig, ellers havde vi ikke sendt pressemeddelelsen ud.
    
- Nu sætter vi andre folk på opgaverne, og så sætter vi os sammen med Team Danmark og finder ud af, hvad vi skal gøre derfra, siger Jørgen Bitsch.
    
Som sådan vil DMU inden længe sætte gang i ansøgningsprocessen efter en ny landstræner for speedway, men unionen lægger ikke skjul på, at Secher efterlader sig en stor arv.
    
- Danmarks Motor Union vil gerne takke Anders Secher for samarbejdet gennem de seneste fem år og særligt for den store indsats, landstræneren har lagt i arbejdet med at udvikle landsholdet og sporten, til hvor vi er i dag, lyder det i pressemeddelelsen.
    
/ritzau/