Somaliske Said skal rejse hjem: Det er for farligt

De danske myndigheder mener, at det nu er sikkert for somaliere at rejse hjem. Det forstår buschauffør fra Viborg ikke noget af.

Said Abdullahi har boet i Danmark siden 2009.
Said Abdullahi har boet i Danmark siden 2009.
Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

Den 33-årige buschauffør Said Abdullahi fra Viborg har fået besked på, at han skal forlade Danmark sammen med sin kone og fem børn.

I alt 800 sager om somaliske flygtninge i Danmark skal revurderes, fordi Udlændingestyrelsen vurderer, at forholdene i Somalia er blevet mere sikre.  Det sker efter at fem prøvesager er blevet stadfæstet af Flygtningenævnet.

Said Abdullahi har allerede fået besked på, at hans midlertidige opholdstilladelse udløber den 13. marts. Men den beslutning forstår han ingenting af. Han mener ikke, at det er sikkert at rejse hjem.

- Den dag jeg fik afslaget, eksploderede der en bombe i et lille supermarked. Der døde 40 personer. Der sker noget dernede hver dag, så jeg er meget bekymret for mine børns fremtid, siger han.

Abdallahi har været i Danmark siden 2009 og har arbejdet som bybuschauffør i knap et år.

- I den tid har jeg selv forsøget min familie. Jeg modtager ingen offentlig hjælp, og det er jeg glad for, siger han.

Said Abdullahi har nu anket afgørelsen til Flygtningenævnet, og samtidig får han hjælp af det radikale medlem af Europaparlamentet, Jens Rohde fra Viborg, som forbereder at føre sagen ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg.

1:08
Se interview med Said Abdullahi her.