Søren Frederiksen: Min bedste scoring var, da jeg blev gift

Klublegende og assistenttræner i Viborg FF, Søren Frederiksen, tager afsked med klubben efter tre årtier.

Søren Frederiksen

Efter samlet 16 år i Viborg FF, siger Søren Frederiksen nu stop. På søndag mod Hobro bliver det sidste optræden som assistenttræner for de grønne.

- Det bliver mærkeligt og vemodigt. Det er der ingen tvivl om. Men det er det rigtige tidspunkt. Det siger min mavefornemmelse mig. Der er selvfølgelig nogle grunde til, jeg stopper, ellers var jeg ikke stoppet i VFF, men dem ønsker jeg ikke at komme ind på, siger Søren Frederiksen.

Frederiksen fik sin debut for Viborgs førstehold helt tilbage i 1989. Han fik 335 kampe i den bedste fodboldrække i Danmark, og med 139 mål er han stadig den mest scorende spiller i Superligaen nogensinde.

Oven på målene blev Søren Frederiksen også kendt for sine mange vilde jubelscener. Men han husker særligt en helt bestemt scene på stadion.

- Det er blevet til en del mål her, men den bedste scoring, jeg har lavet på banen, var, da jeg blev gift her for 12 år siden. Jeg blev gift på Viborg Stadion, siger Søren Frederiksen.

Tilbud om at forlænge

De seneste otte år har han været assistenttræner og har til tider også vikarieret som cheftræner. Han fik tilbud om at forlænge for et år med de grønblusede, men det har han altså sagt nej til. 

- Der er ikke en ting, jeg kan pege på. Der er lidt forskellige ting, som jeg synes gør, at det er det rigtige for mig at sige stop nu her. Og jeg vil stadig væk være grøn som bare pokker, siger Søren Frederiksen.

Viborg FF's direktør er ked af, at de nu må vinke farvel til en af klubbens store sønner.

- Svaret fra Søren var ikke det, vi havde håbet eller forventet. Men det er han jo i sin 100 procent gode ret til. Vi siger farvel til både en stor koryfæ i dansk fodbold i særdeleshed og i VFF's historie, så det er en, der har haft stor betydning i klubben, siger Morten Jensen.

På søndag spiller Viborg FF sidste kamp i Superligaen i denne sæson hjemme mod Hobro kl. 17.