Små skoler lukkes

Holstebros børne- og ungdomsudvalg har netop sendt et forslag i høring om at lukke fire af kommunens mindre skoler.

ejsing_skole.jpg

Op mod ti skoler var inden dagens byrådsmøde ifølge rygter dømt til lukning. Så galt var budskabet dog ikke, da Holstebro Kommunes børne- og ungdomsudvalg forlod forhandlingerne om kommunens nye skolestruktur sidst på eftermiddagen.

Men kommunen skal spare 25 millioner i de nuværende budgetter, og derfor er nedskæringer nødvendige. Forslaget lyder, at Staby, Ejsing, Ryde og Naur-Sir skoler skal lukkes. Desuden skal flere skoler af med deres overbygning, som skal samles på færre skoler.

Ny by-skole i Holstebro

Men det er ikke kun nedlæggelser, der var på programmet. I høringsforslaget foreslår politikerne, at der skal bygges en ny stor by-skole. Denne skole ville skulle afløse Sønderlandsskolen og Nørrelandsskolen.

Diskussionerne om en ny skolestruktur i kommunen har været i gang siden årsskiftet. Borgerne kan komme med kommentarer i høringsfasen, der varer indtil 2. september. På Holstebro Kommunes hjemmeside kan I desuden selv deltage i debatten og læse mere om kommunens egen analyse af skolestrukturen.

Formanden for udvalget, Morten Flæng, redegør her for den nye struktur:

1:04

Der var dog ikke fuld enighed i udvalget, om hvilke skoler der skulle i spil. Herunder er en kommentar fra Venstres Jens Kristian Hedegaard, næstformand:

0:40