Skoleelever vil bekæmpe den hårde tone på nettet med et spil

To elever fra niende klasse på Kjellerup Skole vil forsøge at gøre op med det grimme sprog på de sociale medier. Derfor har de nu udviklet et spil til formålet.

1:40

I skolens IT-værksted har Casper Esmann Rasmussen og Mikkel Frost Bonde brugt adskillige timer på at fabrikere et nyt brætspil.

Spillet tager udgangspunkt i den grove tone på de sociale medier og har fået navnet "Words Hurt" - eller på dansk "Ord der gør ondt".  

De to Kjellerup-drenge har netop været i London for at repræsentere Danmark og i den forbindelse præsentere deres spil på en international skolekonference om innovation og brug af IT i undervisningen.

Man hører mange tilfælde om online mobning, hvor det har større konsekvenser for personen, så jeg tænker at ord, de kan gøre ondt.

- Jeg er lidt stolt over det. Det var stort, lyder det fra Mikkel Frost Bonde, der stadig er overvældet af den store oplevelse.

Også for Casper Esmann Rasmussen skal den store oplevelse lige nå at bundfælde sig.

- Det var meget surrealistisk at stå der foran 800 mennesker og snakke på engelsk om vores projekt.

Der er en særlig grund til at, de to elever har kastet sig over netop denne sag.

- Man hører mange tilfælde om online mobning, hvor det har større konsekvenser for personen, så jeg tænker at ord, de kan gøre ondt, siger Mikkel Frost Bonde.

 

Styrelsen for IT og Læring har udnævnt Kjellerup-drengenes projekt til et af årets bedste med brug af IT i folkeskolen.

Den udnævnelse er noget der passer de to elevers lærer, Ole Thomasen. For ham er det vigtigt at, der er en balance mellem folkeskolen og den digitale verden, der er i konstant udvikling.

-Vi ønsker, at folkeskolen skal have et løft ind i den her digitale teknologiske verden, og det synes vi var vildt spændende at være en del af, siger Ole Thomasen, der er lærer på Kjellerup Skole.

Foreløbig er spillet en prototype, da det mangler at blive gjort helt færdigt. Til trods for at det to drenge mangler at lægge sidste hånd spillet, så er fuld af gode idéer.

-Vi har snakket om, at det skal lægges ud på en hjemmeside, sådan at man faktisk kan skære sit eget bræt derhjemme, forklarer Mikkel Frost Bonde.

Til spillet hører også en app med spørgsmål om takt og tone på nettet.