Skoleelever lærer at interessere sig for politik i Aalestrup

På Aalestrup Realskole var tre lokalpolitikere som en del af en landsdækkende kampagne på besøg for at sparke gang i den politiske debat.

2:10
Der var lagt op til debat, da tre lokale politikere gæstede Aalestrup Realskole forud for det kommende skolevalg.

En landsdækkende kampagne skal gøre teenagere mere interesserede i politik. Aalestrup Realskole inviterede derfor tre lokalpolitikere på besøg, så de kunne sparke gang i den politiske debat og sætte tanker igang hos eleverne.

Aalestrup Realskoles niendeklasser har allerede haft fokus på politik i flere uger, og de har fuldstændig styr på, hvilke politiske emner der interesserer dem mest. Eleverne kan godt lide den noget anderledes undervisning.

- Det er en god ting, for vi lærer meget mere om politik, og det kan være, at der er flere, der får øjnene op for politik, siger Anne Dea Fønssbach fra 9.A på Aalestrup Realskole.

Dagens ordstyrer i Aalestrup er elevernes samfundsfagslærer. Han er tidligere borgmester og folketingspolitiker, og han er glad for, at eleverne har fået politik på skoleskemaet. Det lærer de nemlig meget af.

- De får en større viden om en række ting, de får bearbejdet deres holdninger, de får en mulighed for at lære at debattere og ikke bare råbe højt og tro, det er det, der hjælper, men i stedet at argumentere, siger Per Bisgaard.

Mens nogen stadig ikke helt har fanget det fede ved politik, så er der andre, der måske har fået vækket en indre politiker.

- Når man tænkte på politik før i tiden, så var det bare nogen, der sad om snakkede og noget, man kunne falde i søvn til. Nu er det mere sjovt, og man kan bedre selv være med i det, siger Anne Dea Fønssbach.

I næste uge skal ottende, niende og tiendeklasser over hele landet til stemmeurnerne.