Skjernspiller vender tilbage efter kræft for anden gang

I marts fik Daniel Svensson beskeden om, at han for anden gang var blevet ramt af kræft. Nu er han tilbage på træningsbanen.

Daniel Svensson er tilbage på træningsbanen efter at have kæmpet sig igennem sit andet kræftforløb.
Daniel Svensson er tilbage på træningsbanen efter at have kæmpet sig igennem sit andet kræftforløb.
16:48
Se interview med Daniel Svensson om sin kamp tilbage til håndboldbanen.

I marts blev Daniel Svensson for anden gang inden for tre år tvunget væk fra håndboldbanen af en kræftsygdom. Det har langt fra været en selvfølge, at Daniel Svensson ville vende tilbage til håndbolden igen. Men i dag trænede han for første gang med holdkammeraterne i Skjern.

- Jeg er lykkelig, og jeg synes, det er fantastisk at være en del af et team igen, siger Skjern-spilleren.

Han er nu færdig med kemo- og strålebehandlingen og har kæmpet sig tilbage til håndboldbanen og holdkammeraterne. Men kampen for comebacket har været hård.

 

- Det var et hårdt slag (da han blev syg red.), jeg blev flået ud af en rigtig dejlig hverdag, og jeg skulle kæmpe med alt det en gang til. Samtidig var der en masse spørgsmål om liv og død, som lå og svævede, hvor alvorligt var det denne gang, når det var et tilbagefald, siger han. 

Daniel Svensson har været meget åben om sin sygdom. På Instagram har han delt billeder af sit kræftforløbs op og nedture. 

- Hvis jeg udadtil også kan være der, når jeg er svag, kan det måske inspirere andre til også at vise noget af sig selv, når man har det dårligt. Det betyder noget, at kunne være udadvendt, og kunne snakke om tingene og være positiv omkring det. Det har jeg i hvert fald fået ekstremt meget ud af, siger han. 

 

Åbenheden har også inspireret holdkammeraterne. 

- Det er klart, at det motiverer os til at blive bedre, men også at vi ikke bare kan sidde og have ondt af os selv, fordi vi har løbet 40 meter eller med kilo på ryggen. At se Svensson der kæmper sig igennem tingene, det sætter tingene i perspektiv, siger René Rasmussen. 

Væddemål med læge

34-årige Daniel Svensson satser på at gøre comeback i den grønne trøje, når ligaen begynder til september. Et hurtigt comeback har motiveret Svensson i kampen mod kræften.

- Jeg har stået på kanten to gange og kigget ud over. Det har ikke været lige sikkert, om jeg skulle have livet. Det er bare håndbold, men lige nu betyder det alt for mig, og det er med til at give mig en indædt fight for at få min krop tilbage, siger han.  

Lægerne troede tidligst, han vil kunne spille kamp til nytår. Daniel Svensson mener, han er klar allerede til første kamp i ligaen. Derfor har han indgået et væddemål med sin læge.

- Jeg skal være med til første kamp, sagde jeg til hende (lægen red.). Det, mente hun, ikke var muligt. Jeg håber og tror stadigvæk på, at jeg får ret, og jeg er med til første turneringskamp, siger Svensson.

Første kamp for Skjern er den 14. september.

 

3:16