Skjern-profil om Wilbek-exit: Det er en 'lortesag'

Landsholdsspilleren Kasper Søndergaard er ærgerlig over Ulrik Wilbeks afsked og betegner det som en 'lortesag'.

Kasper Søndergaard
Foto: Arkiv

Ulrik Wilbeks tid i Dansk Håndbold Forbund er forbi.

Efter 20 år i forskellige roller har Wilbek taget konsekvensen af uroen efter OL og opsagt sin stilling som sportschef. En beslutning, der ærgrer Skjern- og landsholdspiller Kasper Søndergaard.

- Jeg synes selvfølgelig, det er ærgerligt, at Ulrik stopper, det er klart. For det er en lortesag. Men jeg håber, at de finder ud af det, så vi kommer ud af det her. For jeg synes, det er ærgerligt, at man oven på en god oplevelse så får en dårlig, siger Kasper Søndergaard til TV 2 SPORT.

Vil ikke blande sig i sagen

Det er bare ni dage siden, at det danske herrelandshold vandt OL-guld med finalesejren over Frankrig. Det skete med Gudmundur Gudmundsson i spidsen, men det kunne være endt anderledes.

For som TV 2 SPORT kunne fortælle fredag, havde Ulrik Wilbek og seks spillere ifølge tv-stationens oplysninger holdt et møde under OL, hvor spillerne var blevet forelagt muligheden for at skille sig af med deres landstræner. En mulighed de takkede nej til.

Efterfølgende - også under OL i Rio - holdt alle landsholdsspillerne et internt møde, hvor de sammen besluttede ikke at udtale sig om sagen.

- Jeg synes, det er en sag, hvor vi spillere står lidt udenfor. Vi har i hvert fald holdt et møde, hvor vi synes, at vi helst ikke vil kommentere på de der ting. Fordi der er nogen, der ved noget, og der er nogen, der ikke rigtig ved noget, siger Kasper Søndergaard.

- Og jeg er en af dem, der ikke rigtig ved så meget. Jeg har blandet mig lidt uden om det, og derfor har vi et eller andet sted aftalt, at vi ikke vil kommentere på den sag.

Så det har ingen betydning for jer spillere?

- Det har det jo et eller andet sted ikke. Det møde, jeg hentyder til, er et, vi havde i Rio, hvor vi valgte, at det ikke var vores bord at blande os i det her. Og vi har egentlig heller ikke lyst til det, og derfor har jeg egentlig ikke så mange kommentarer til det, siger Søndergaard.

Næste opgave for håndboldlandsholdet er to EM-kvalifikationskampe mod Letland den 2. og 6. november.

 

4:15
Kasper Søndergaard drømte om en OL-medalje. Den fik han. Men efterspillet har været dramatisk for den nu tidligere sportschef Ulrik Wilbek.