Skjern klar til semifinale efter drama

Målmand Søren Pedersen sendte Skjern i semifinalen med en straffekastredning i hans eneste aktion mod GOG.

Skjern Håndbold

Skjern Håndbold er som det første hold fra slutspillets gruppe 1 klar til DM-semifinalerne.

Onsdag aften vandt holdet en direkte kamp om en semifinalebillet med 24-23 over GOG efter en dramatisk afslutning.

GOG var i overtal, da holdet et halvt minut før tid brændte et straffekast. Her kunne Skjern-føringen ellers være blevet udlignet.

I første halvleg spillede begge holds målmænd, Skjerns Tibor Ivanisevic og GOG's Espen Christensen, på et uhyre højt niveau.

Stærkest var Espen Christensen, som ved pausen havde en redningsprocent på over 50. Takket være den norske sprællemand kunne GOG gå til pausen med en føring på 13-12.

GOG kom bedst ud fra pausen
Den kommende Bundesliga-målmand blev ved med at holde niveau efter pausen, mens Tibor Ivanisevic i Skjern-målet ikke havde samme succes i halvlegens begyndelse.

Det udnyttede GOG til at bringe sig foran 17-13, og Skjern-træner Ole Nørgaard tog en timeout for at stoppe blødningen.

Trænerens plan fik hurtigt medvind, da GOG's Lasse Kronborg straks så rødt med sin tredje udvisning, mens også Torsten Laen måtte to minutter på bænken.

Overtallet udnyttede hjemmeholdet til at score fire hurtige mål og opnå fuld kontakt.

Kort efter kom Skjern i front for første gang siden 9-8, da Bjarte Myrhol på et kontraangreb gjorde det til 19-18.

Siden fulgte et kvarters stillingskrig og en dramatisk afslutning.

Keeper klarede den for Skjern
Bagud med en enkelt fik GOG straffekast med 33 sekunder igen, men den indskiftede målmand Søren Pedersen reddede skuddet fra Tobias Møller.

Det var målmandens eneste aktion i kampen, men den var afgørende for, at holdet en timeout og et halvt minuts spil senere kunne fejre en semifinaleplads.

Fynboerne kan stadig nå semifinalen i sidste spillerunde. Det kræver formentlig en GOG-sejr over KIF Kolding København, samtidig med at Aalborg dummer sig mod enten KIF eller Skjern i en af holdets to sidste kampe.