Skive-virksomhed udvikler møbler med tv-vært

TV-værten Emil Thorup har skabt sin helt egen møbellinje ”HANDVÄRK,” og noget af det i samarbejde med et lille møbelpolstrerfirma i Skive.

Emil Thorup og Michael Bjarnaa møbler
Foto: Uffe Bregendahl, TV MIDTVEST

I Skive har møbelpolstrer Michael Bjarnaa derfor nu travlt med at håndlave moderne divan’er eller ”DAYBEDs” for Emil Thorup. DAYBED’en bliver udstillet og solgt i en række lande som USA, England, Frankrig og Tyskland. Og har også været med på nogle af de mest trendy møbelmesser i verden, blandt andet i Paris og Belgien.

Men DAYBED’en er ikke kun håndlavet i Skive, den er også delvist udviklet i samarbejde med det lille møbelpolstrerfirma, som Emil Thorup kontaktede, fordi han havde hørt om det gennem fælles bekendte. Han besluttede sig for at køre til Skive fra København for at afprøve ideen til DAYBED’en.

- Jeg har en tanke og en ide og nogle tegninger, og dem tager jeg med over til Michael. I den proces viser han mig så, hvad der er muligt, og viser mig nogle muligheder, jeg ikke selv havde tænkt på. Jeg er jo ikke polstrer. Han kan sætte nogle rammer for, hvad der kan lade sig gøre, men han kan også vise mig noget nyt. Og det gjorde han faktisk. På den her måde vi kan lave de her ”swwuuung” og de her ”floffy” udtryk. Så det er faktisk i virkeligheden hans opfindelse, at den har fået et meget organisk udtryk, til trods for at det er meget stramt. Så det er enormt vigtigt i processen at engagere sig med de mennesker, der rent faktisk producerer ens ting, siger Emil Thorup.

I Skive arbejder firmaet på en større ordre af DAYBEDs, og efterspørgslen har givet masser af ekstraarbejde.

- Det har jo betydet, at jeg har ansat en fast syerske, og til at starte med var det ikke meningen, at hun skulle være her fuld tid, men det skal jeg love for at det er blevet til. Så er der bare kommet meget mere run på, siger indehaveren af Bjarnaas Møbelpolstring, Michael Bjarnaa.

Ideen til Emil Thorups møbellinje, der altså nu også har givet dønninger helt til Skive, startede egentlig med tegninger på en serviet i Milano, hvor han var md til verdens største møbelmesse.

- I virkeligheden handlede det om, at jeg så så meget skrækkeligt grimt design, som overlevede. Jeg så så mange spillere på markedet, italienske og alle mulige brands fra hele verden, som var så vederstyggeligt, at man ikke kunne holde ud at kigge på det. Og jeg tænkte, at hvis der er et marked for de her mennesker, så tør jeg godt kaste mig ud i det. Når man ser det her, så må der også være en lille niche eller en plads til mig, så jeg gik faktisk tilbage til hotellet og sad og skitsede på nogle servietter nede i baren, og det er egentlig utrolig meget af det, der var med i de allerførste skitser der faktisk er blevet en fasttømret del af hele møbelkollektionen, forklarer Emil Thorup.

Emil Thorup fortsætter med udviklingssamarbejdet i Skive, og lige nu arbejdes der på en lillebror til DAYBED’en - en lille bænk eller skammel.

4:12
TV-vært Emil Thorup udvikler ny Daybed i samarbejde med møbelpolstrer Michael Bjarnaa i Skive.