Skive Kommune må bruge millioner på banevarme

Nye regler betyder, at Skive Kommune er nødt til at bruge penge på at installere varme i græsset på fodboldstadionet til byens førstedivisionshold.

Skive stadion græstæppe
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

For et år siden var Skive Kommune presset forud for en kamp mod Brøndby, som krævede varme i græstæppet på byens fodboldstadion. Siden har kommunen arbejdet på at skaffe penge til et varmeanlæg i banen, og da der til sommer træder nye regler i kraft, der betyder, at der også skal være varme i græsset på fodboldstadions i 1. division, må Skive Kommune nu til lommerne.

- Sådan som vejret har været de seneste år, er det måske maks to-tre gange på en sæson, at man kan risikere at være i den situation, og hvor vi har kunststofbaner her i Skive, som kampene kunne afvikles på, så synes vi nok, at det er lidt overgearet fra DBUs side, siger borgmester i Skive Kommune Peder Christian Kirkegaard (V).  

Men DBU holder fast.

- Når vi snakker professionel fodbold, vil det være sådan, at der er nogle krav om at deltage i de fælles investeringer, der er nødvendige for at levere turneringen på det niveau, man er blevet enige om, siger direktør for divisonsforeningen Claus Thomsen. 

Derfor har Skive Kommune nu besluttet at bruge 2,6 millioner kroner på at renovere Spar Nord Arena i Skive. Til maj begynder arbejdet med at få nedgravet 26 kilomer rør under græsset.

Hvis Skive IK rykker ned i anden division, er det ikke længere  et krav at have varme under fodboldstøvlerne. Men det er ikke en sitation, de frygter i Skive.

- Eller også så man er så heldig, at vi rykker op i superligaen, og så giver det nye udfordringer, siger Holger Kristensen, der er Idrætsinspektør i Skive Kommune med et lille smil.