Skive-direktør om mangel på arbejdskraft: Meget håbløst

Byggebranchen mangler kvalificerede mænd og kvinder. Særligt i Region Midtjylland. En direktør fra Skive siger 'meget håbløst' om fremtiden.

120112_Byggeplads.jpg

Der er gevaldigt brug for arbejdskraft i byggebranchen. Det skriver Børsen onsdag. For kvalificerede hænder hænger ikke på træerne. Ledigheden i byggeriet er på 2 procent i Region Midtjylland - 0,9 procentpoint lavere end på landsplan. For elektrikere er den endnu mindre. Her er det kun 1,2 procent i forhold til 0,9 på landsplan.

- Mangel på kvalificeret arbejdskraft er en alvorlig produktionsbegrænsning, og problemet er tiltagende, fortæller Mads Ginnerup, der er direktør i Ginnerup A/S i Skive til Børsen.

Han overtog virksomheden for to år siden. Dengang var der 30 ansatte - nu er der 96. Han frygter for fremtiden, fordi flere unge søger udenom byggebranchen.

- Jeg tror, det bliver meget håbløst, siger direktøren.

Begrænser produktionen
Mads Ginnerup er ikke ene om at kalde manglen på arbejdskraft begrænsende for produktionen. Det viser tal fra Dansk Byggeri. I Region Midtjylland kalder gennemsnitligt 21,3 procent af byggevirksomhedslederne manglen for hæmmende. Her er problemet størst, mens det er mindst i Region Syddanmark, hvor kun 8,7 procent gennemsnitligt er af den opfattelse.

- Udfordringen med at finde kvalificeret arbejdskraft er rykket øverst op på dagsordenen i mange byggevirksomheder, særligt i det midtjyske, forklarer cheføkonom Bo Sandberg fra Dansk Byggeri til Børsen.

Tallene er fra 2. kvartal af 2016.

 

2:12
Manglen på kvalificeret arbejdskraft truer omsætning og vækst i de midt- og vestjyske byggevirksomheder.