Skarpe Silkeborg straffer AGF i Aarhus

Silkeborg vandt mandag aften 3-1 over AGF i Alka Superligaen. Nicklas Helenius blev dobbelt målscorer.

Peter Sørensen SIF Silkeborg IF cheftræner

Silkeborg kom mandag aften til Aarhus og fik AGF til at gå i sort.

3-1-sejren i nedrykningsspillet i Alka Superligaen forværrede samtidig AGF's horrible hjemmebanestatistik, hvor de seneste seks kampe på eget græs i ligaen er tabt.

Nicklas Helenius, Sammy Skytte og Danny Olsen scorede målene i opgøret, hvor Helenius blev dobbelt målscorer. Resultatet betyder, at AGF nu er seks point efter Silkeborg i nedrykningsspillets pulje 2.

Puljen er knækket midt over, da AaB og Silkeborg begge har 34 point, mens AGF og Viborg under stregen har 28 point.

AGF indledte ellers kampen bedst og havde flere nærgående forsøg ved Mustapha Bundu og Daniel A. Pedersen, men det var uden at få prikket bolden i kassen. Silkeborg var omvendt effektive.

Først illustreret ved Nicklas Helenius, som efter 16 minutter bragte gæsterne foran på et hovedstød.

Sammy Skytte ville kort efter også lege med, da han efter en kølig skudfinte og et tørt hug fordoblede Silkeborgs føring.

Gæsterne fortsatte efter pausen, hvor Nicklas Helenius efter små ti minutters spil lavede sit andet mål efter et oplæg af Davit Skhirtladze.

AGF satte efter et kvarters spil i anden halvleg Danny Olsen på banen, og den rutinerede midtbanespiller skulle blot bruge fem minutter til at bringe lidt spænding tilbage i kampen, da han scorede til 1-2 på langskud.

AGF kom dog aldrig tættere på trods et markant spilovertag og et par halve chancer, og kampen sluttede derfor med jubel hos gæsterne og triste ansigter hos hjemmeholdets spillere.

I næste runde skal AGF til Aalborg og møde AaB på udebane, mens Silkeborg ude møder Viborg.