Silkeborg vil trække danskerne udenfor

Nye tal viser, at danskerne er vilde med motion i naturen, og det vil Silkeborg lukrere på. De vil være Danmarks centrum for outdoor-motion.

Silkeborg
Foto: Brøcker Kommunikation

Helt nye tal fra Idrættens Analyseinstitut viser, at interessen for sport og motion i det fri er stor blandt danskerne. Interessen er fortsat stigende, og det er især ture på mountainbiken, der lokker danskerne ud. Næsten 44 procent af alle voksne danskere dyrker motion i naturen. Dermed er naturen danskernes fortrukne arena for motion, skriver Brøcker Kommunikation i pressemeddelelse.

De nye vaner vil Silkeborg nu nyde godt af.

- Vi har ikke bare Danmarks største, sammenhængende skovområde, men også landets smukkeste natur. Det skal vi bruge til at gøre Silkeborg til landets centrum for outdoor.  Nu er vi i gang med lave Danmarks længste mountainbikespor, nye faciliteter for kano- og kajakfolket er på vej, vi planlægger hotspots i naturen til alle motionister og udvikler en app med alle de smukke motionsruter i området, siger Silkeborgs borgmester, Steen Vindum(V).

Der er allerede begyndt at vise sig tegn på nye udendørsprofil i Silkeborg. På flere af byens hoteller tilbydes nu faciliteter til gæster, som vil aktiveres i det under åben himmel.

- Vi har for eksempel lige åbnet en "bike-pit", hvor vores gæster kan vaske, vedligeholde, reparere og opbevare deres mountainbikes. Vi oplever en voldsomt stigende interesse for motion i Danmarks smukkeste natur fra vores gæster. De foretrækker i langt højere grad at være aktive sammen og dyrke fællesskabet med venner og familie med vandreskoene på eller på mountainbike, før de slutter dagen med god mad og vin i restauranten, siger hotelchef Thomas Simonsen, Vejlsøhus Hotel og Konferencecenter.