Færre uanmeldte landbrugskontroller i Silkeborg

I Silkeborg Kommune vil landmændene fremover bliver advaret først, inden der bliver ført tilsyn på deres gård.

Uge16Landbrug.jpg

Landmændene skal advares først. Sådan lyder det fra Venstre i Silkeborg, som vil have færre uanmeldte kontrolbesøg hos landmændene.   

- Vi er jo ikke sat i verden for at finde fejl hos landmændene. Vi skal sørge for, at dem der ikke kan finde ud af det bliver bedre, siger Jarl Gorridsen (V), formand for Silkeborgs Plan-, Miljø- og Klimaudvalg, til DR P4 Østjylland.
Og de uanmeldte tilsyn er heller ikke særlig populære hos landmændene, så forslaget falder i god, midtjysk jord.

- Jeg synes, det er en uskik, siger formanden for Landboforening Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Flere uanmeldte tilsyn i Silkeborg end andre steder   
Hver tredie tilsynsbesøg i Silkeborg er uanmeldt, mens det kun er hvert tiende i Randers, og i Viborg er der slet ingen uanmeldte besøg.   
Jarl Gorridsen vil ikke afskaffe de uanmeldte tilsyn, men der skal være færre af dem.
Han mener, at kommunen først og fremmest skal komme uanmeldt hos de landmænd, som har sværest ved at overholde reglerne.

-Vi skal have en større indsats overfor de landmænd, hvor der gentagne gange er problemer, og ikke så meget hos de landmænd, der basalt set har styr på deres ting. Så kommer vi jo bare for at finde småfejl, siger Jarl Gorridsen, (V), formand for Silkeborgs Plan-, Miljø- og Klimaudvalg.

Sidste år var Silkeborg Kommune på 137 tilsyn - anmeldte og uanmeldte - og det førte til 10 henstillinger og 127 indskærpelser til landmændene.

/ritzau/