Silkeborg taber vigtige point i nedrykningsstrid

Silkeborg IF gjorde det surt for sig selv, da mandskabet mandag aften tabte i Aarhus.

Der var ikke meget at råbe hurra for i Silkeborg-lejren efter dagens kamp.

På hjemmebane satte Silkeborg IF mandag aften tre point til, da Glen Riddersholms tropper vandt 2-0.

I en hårdt spillet affære med stor intensitet og drama blev Morten "Duncan" Rasmussen med to mål på straffespark matchvinder for AGF.

Med sejren er AGF kun et point efter Silkeborg på andenpladsen i pulje 2 i nedrykningsspillet inden sidste runde.

Her skal AGF hjemme møde Viborg, mens Silkeborg ude møder gruppens tophold, AaB, der er sikker på at undgå nedrykning.

Svært at undvære topscorer

Silkeborg måtte undvære topscorer Nicklas Helenius på grund af sygdom, og han var savnet, for hjemmeholdet havde svært ved at skabe åbne chancer, selv om de var mest på bolden i kampens indledning.

Som halvlegen skred frem, kom AGF bedre ind i opgøret, og bedst som det lignede 0-0 ved pausen, kom AGF i front.

På et indlæg forsøgte Robert Skov at saksesparke bolden væk fra Silkeborgs felt, men ramte i stedet Elmar Bjarnason i hovedet, hvilket fik dommer Peter Kjærsgaard Andersen til at give AGF straffespark.

Det blev anfører Morten "Duncan" Rasmussen sat til at sparke, og anføreren, der tidligere i halvlegen havde brændt en stor chance, svigtede ikke, men sendte sikkert bolden i nettet til pauseføring til AGF.

Silkeborg forsøgte at komme tilbage i kampen i anden halvleg, men Peter Sørensens mænd havde mere end almindeligt svært ved at lirke gæsternes defensiv op.

I stedet blev det 2-0 til AGF med godt 20 minutter igen på et nyt straffespark.

Silkeborgs Sammy Skytte ramte bolden med hånden i feltet, og så fik Morten "Duncan" Rasmussen et nyt forsøg fra 11 meter-pletten, som han igen omsatte til en fordobling af gæsternes føring, der holdt kampen ud.