Silkeborg sænkede nordjyder i målorgie

Et mål af Nicklas Helenius var stærkt medvirkende til, at Silkeborg besejrede AaB med 5-3 i Superligaen.

En flok glade midtjyder kunne på hjemmebanen i Silkeborg hente endnu 3 point mod AaB. Arkivfoto.

I et sandt målorgie gjorde Silkeborgs lejesvend fra AaB, Nicklas Helenius, det onde ved den klub, der ejer ham, da han scorede et uhyre vigtigt mål i Silkeborgs 5-3-hjemmesejr over aalborgenserne.

AaB havde mulighed for at overtage tredjepladsen i Superligaen, men hjemmeholdet havde andre planer, og rykkede med sejren fri af bunden i ligaen, og er nu nummer 12.

Silkeborg, der ikke havde tabt deres seneste tre opgør, fik en ønskestart på opgøret. Kampen var således blot otte minutter gammel, da Davit Skhirtladze kom højst på et hjørnespark og headede sit hold i front med 1-0.

Men et kvarter inde i den livlige første halvleg blev der udlignet. Jannik Pohl opsnappede en lang aflevering, og efter et par kombinationer havnede bolden hos Marco Meilinger, der sikkert udplacerede Thomas Nørgaard i målet til 1-1.

I det hele taget var tilskuerne vidner til en tempo- og actionfyldt kamp med mange offensive tiltag fra begge hold og god underholdning. Og ti minutter før pausen kom hjemmeholdet på 2-1.

Mikkel Vendelboe fik et frispark midt på AaBs banehalvdel, og det krøllede Robert Skov ind midt i målet bag Nicolai Larsen, der bestemt ikke så godt ud i situationen.

Silkeborg fortsatte med at have momentum efter pausen, og fem minutter inde i anden halvleg øgede Skhirtladze fra nært hold til 3-1 efter et hjørnespark, som AaB-forsvaret ikke fik clearet.

AaB var dog ikke ude af affæren, specielt ikke efter at indskiftede Casper Sloth sendte et frispark i hovedet på Kasper Pedersen, der reducerede til 2-3, og AaB var ikke færdig.

Et kvarter før tid udlignede Jacob Blåbjerg til 3-3 efter et veludført AaB-angreb, men det var en stakket frist for AaB, for tre minutter senere afgjorde Helenius reelt kampen.

Angriberen, som AaB ikke kunne bruge og derfor sendte på græs i Silkeborg, fik lov at stå helt fri foran AaB's mål, og så var Silkeborg igen på sejrskurs. Indskiftede Andreas Albers lukkede og slukkede kort før tid til 5-3 på en friløber.