Sigtet for 29 forhold: Nu er cykeltyven varetægtsfængslet

Fredag anholdt politiet den berygtede cykeltyv. Lørdag er han blevet varetægtsfængslet ved retten i Holstebro.

Retten_i_Holstebro, skilt150713.jpg

Den 23-årige mand, som fredag blev anholdt i Salling, sigtet for i alt 29 forhold, er lørdag blevet varetægtsfængslet ved retten i Holstebro.

- Han er sigtet for flere cykeltyverier og andre forhold vedrørende berigelseskriminalitet. Han er varetægtsfængslet frem til den 17. april med den begrundelse, at der er risiko for, at han vil begå ny ligeartet kriminalitet, siger anklager og advokaturchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Mette Hermansen.

Især et af tyverierne har fået meget opmærksomhed, da indehaveren af cykelforretningen HV Care i Holstebro selv valgte at efterlyse tyven med navn på Facebook, da han havde fået stjålet en specialcykel til en værdi af 72.000 kroner.

Tyven havde nemlig efterladt sit pas hos cykelhandleren i depositum, da han lånte den dyre specialcykel til en prøvetur, og det burde derfor have været forholdsvis nemt for politiet at køre ud og anholde ham.

Først da cykelhandleren offentliggjorde mandens navn på Facebook, og flere medier omtalte sagen, skred politiet til handling og fredag kunne de altså anholde cykeltyven.