Siger farvel til hus og job

En familie fra Holstebro har sagt jobbet op, solgt huset og taget børnene ud af institutionerne. Nu skal de bruge de næste mange måneder på at rejse

Familien Førgaard Thomsen
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

Familien Førgaard Thomsen fra Holstebro har taget et spring, som mange familier kun tør drømme om. 

De er stået fuldstændig af hverdagsræset med arbejde og daginstitution, og lige nu er familien i fuld gang med 8 måneder, hvor det kun handler om at gøre lige præcis det, de har lyst til. 

De er en familie på fire: far Steffen, mor Helle, Lulu på 5 år og Tammie på 4 - tilsammen familien Førgaard Thomsen. 
En familie som lige nu bor hos farmor i Thisted, og det er der en rigtig god grund til. 

- Det har været noget, der har været undervejs sindssyg længe, og nu står vi lige på vippen og skal til at springe ud over sådan en 10 meter vippe, siger Steffen Førgaard.

Familien har trukket stikket til hverdagen.

- Vi var blevet fanget lidt i et ganske almindeligt hamsterhjul, hvor det var lidt for meget arbejde og lidt for mange ting, siger Steffen Førgaard.

Forældrene har solgt huset i Holstebro, sagt begge jobs op og hevet pigerne ud af børnehaven. 
- Det hele har handlet meget om karriere og nogle andre ting. Derfor tog vi det helt store spring. Nu tager vi ikke bare orlov, nu sælger vi det hele så vi slet ikke har noget at tænke på, siger Steffen Førgaard. 
- Nu ved vi, at vi skal til Thailand og kommer tilbage omkring 1. april, og så ved vi ikke, hvad vi skal, tilføjer Helle Thomsen. 

Den ældste datter skal starte i skole til august, men ellers er familiens plan ikke at have nogen plan. 

- Det er bare rart ikke at have nogle planer, forklarer Steffen.

Og så kommer det helt åbenbare spørgsmål - hvorfor?

- Hvorfor ikke opgive andet end familien. Det er vel det, der står tilbage, når man rigtig skal hygge sig. Jeg tror også, det er meget sundt at tage nogle beslutninger, hvor man får fugtige håndflader. Det skal nok gå. Vi skal nok finde ud af, hvad vi skal arbejde med, hvor vi skal bo - og rejsen skal nok gå godt, siger Steffen.

Når familien igen skal etablere en hverdag, bliver det hverken i Holstebro eller i tidligere jobs.

- Vi får helt sikkert ikke et lige så lækket hus og alle de der ting, men så får vi ekstra tid til at holde vores børn i ørene, fortæller Steffen smilende.

Der er afrejse for familien Førgaard Thomsen d. 26. januar.