Sexolog om nøgendating: Som en skinke ved en slagter

Der er alt for stort fokus på kroppen. Date mig nøgen er ingen undtagelse, selvom der er plads til både tykke og tynde deltagere, mener sexolog.

Jakob Olrik er både-og, når han skal anmelde programmet, Date mig nøgen, på TV 2 ZULU, hvor blandt andet en ung mand fra Ulfborg har deltaget.
Jakob Olrik er både-og, når han skal anmelde programmet, Date mig nøgen, på TV 2 ZULU, hvor blandt andet en ung mand fra Ulfborg har deltaget.
Foto: Jakob Olrik

Sexolog Jakob Olrik har set lidt af det nye program på TV 2 ZULU, Date mig Nøgen, hvor Nikolaj Schneider Bested fra Ulfborg har deltaget.

- Da jeg så det, var det noget af det mest grænseoverskridende tv, jeg har set. Ikke mindst fordi jeg skulle sidde og kigge på kroppen som en skinke, der hænger ved en slagter – men også fordi deltagerne er nervøse, siger han og fortsætter: 

- Men det er måske også derfor, det er godt tv. Man kan ikke sidde helt passivt. 

Konceptet går kort fortalt ud på, at en mand eller en kvinde kommer ind i et studie og trin for trin bliver præsenteret for fem kroppe af det modsatte køn. 

- De står lidt ligesom damer, som man ser nede i Amsterdam, hvor de står i nogle kasser. De bliver objekter, som man forholder sig til umiddelbart i stedet for inderligt.

- Hvis konceptet handlede om, hvem du ville knalde, var det mere på sin plads. Men det lægger jo op til, at de skal ud på date – det er et underligt udgangspunkt for at finde en kæreste. Der vil jeg nok foretrække, at man fokuserer lidt mere på, hvad det er for et menneske, man møder, uddyber sexologen.

Tror ikke på langvarige forhold

Jakob Olrik roser, at Date mig nøgen har plads til både tyk og tynd.

- De, der stiller op til det, er mere modige, end jeg ville være – det er faktisk rart, at det ikke er toptunede fotomodeller og ålelange kroppe, men derimod som kroppe er flest. At der er et mangfoldighedsgalleri af kroppe – det er positivt.

Når det er sagt, er han dog mest af alt skeptisk over for konceptet.

- Jeg tror ikke på, at der kommer nogle særligt langvarige forhold ud af. Der kommer muligvis noget sex ud af det.

Se en snas fra programmet med Nikolaj Schneider Bested her

2:13
TV MIDTVEST har lavet et indslag med Nikolaj Schneider Bedsted, som du kan se lige her.