Seks elever bortvist fra Efterskole

Snus og e-cigaretter er skyld i at seks drenge er blevet bortvist fra Brejninggaard Efterskole i Spjald. Forstanderen er ked af situationen.

efterskole
Foto: arkivfoto

Fundet af en e-cigaret og tyve dåser snus har medført, at forstander Alan Larsen i går har måttet bortvise seks drenge fra Brejninggaard Efterskole i Spjald, det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Drengene var forud for bortvisningen blevet taget i at ryge e-cigaretter på et badeværelse i marts.
- Eleverne er frygteligt kede af det, og deres forældre er knust. Det var en mavepumper. Det er elever, jeg godt kan li’. Det er et fantastisk elevhold. Det er altid en trist udvej, at man må sige farvel. Men ingen kunne være tvivl. Man må ikke bruge noget nikotinholdigt. Hvis det havde været alkohol eller euforiserende stoffer, havde de ikke fået endnu en chance, som de fik i marts, lyder det fra Alan Larsen, der er forstander på efterskolen.

 

Faktisk var det noget helt andet lærerne ledte efter, da de stødte på de mange dåser snus og e-cigaretter

- Der sker så det, at en elev har mistet sin pung med en masse euro i, for eleverne skal til Berlin. For at finde ud af, hvem der har gjort det, undersøger vi skabe på elevernes værelser, og jeg konfiskerer hos seks elever en e-cigaret og 20 dåser snus. De elever er så bortvist nu. Det begrunder vi i, at der er sket et tillidsbrud, understreger han overfor Dagbladet.

Til Dagbladets spørgsmål om, hvorvidt det er så slemt at bruge e-cigaretter og snus er svaret fra forstanderen klart:
- I snus er der nikotin svarende til tre til fem cigaretter. Man bliver afhængig. Vi kan som skole ikke leve med, hvis det hedder sig, at ’hos os lærer eleverne at bruge snus’, siger Alan Larsen.

Der er tale om elever på både 9. og 10. klassetrin, som i øvrigt stod foran rejser til Berlin og Kroatien med skolen.