Sallingsund Færgekro vinder fornem pris

Vinmenuen har sikret Sallingsund Færgekro titlen ”Årets Udskænkning”, som er kåret af Danske Madanmeldere.

Jens-Peter Skov(t.v.) modtog i går prisen "Årets Udskænkning" på vegne af Sallingsund Færgekro.
Jens-Peter Skov(t.v.) modtog i går prisen "Årets Udskænkning" på vegne af Sallingsund Færgekro.

Færgekroen på Mors har vundet prisen for ”Årets udskænkning”  - en pris, der hvert år bliver uddelt til en dansk restaurant eller kro, der gennem året har udmærket sig. Prisen er en særpris, der gives sammen større priser såsom årets ret.

Sallingsund Færgekro med ejer, Jens-Peter Skov i spidsen har gennem de seneste år specialiseret i vin. I øjeblikket har færgekroen 8000 flasker liggende i vinkælderen – ny som gammel. Manden bag den store samling, er Jens-Peter Skov, som siden han var 17 år, har villet give folk en unik vinoplevelse.

- Danske Madanmeldere var meget begejstret for vores vinkælder. Men et er vinen, noget andet er, hvordan den bliver serveret og præsenteret – og ikke mindst hvad den koster. Vi har fundet en god balance mellem de tre kriterier, og det, tror jeg, anmelderne har set, siger Jens-Peter Skov.

Vin skal trække gæster til Mors

Det er en komite på i alt 13 madanmeldere, der står bag kåringen af Sallingsund Færgekro. Med prisen håber Jens-Peter Skov også, at flere gæster vil komme til Mors.

- Vi har allerede set, at flere og flere gerne vil besøge vores færgekro. Vi kan give dem en god vinoplevelse til priser, de ikke kan finde i de større danske byer. Vi arbejder rigtig meget på at trække folk til Mors for en god vinoplevelse.

- Det er fedt, at vi i Udkantsdanmark kan vinde sådan en pris, og at det ikke altid er Aarhus og København, der løber med det hele.

Det var den danske filmproducer Peter Ålbæk, som overrakte Jens-Peter Skov prisen på vegne af Danske Madanmeldere ved et stort arrangement i København i går.