Sag mod frikirkepræst vokser

I løbet af de kommende uger skal politiet tage stilling til, om der skal rejses tiltale mod den 29-årige præst, der er anmeldt for seksuelle overgreb.

Frikirke Silkeborg

Anmeldelserne mod den tidligere præst i frikirken Byens Kirke i Silkeborg spreder sig som ringe i vandet

- Vi har modtaget flere henvendelser her, og er gået i gang med en række afhøringer i den forbindelse. Det er så det, vi er i gang med nu. Afhøringerne har det med at udvikle sig.. Når vi snakker med Per, så mener han , at vi skal snakke med Poul, så nu tager vi den derfra, lyder det fra Jørgen Blegrav Lauridsen, der er politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Oprindeligt var der tale om otte anmeldelser, men efter den seneste omtale har flere valgt at fortælle, hvad de har oplevet i frikirken

Antallet af anmeldelser er angiveligt tæt på det dobbelt. Kilder tæt på sagen fortæller TV MIDTVESt, at der ind til er minimum 15 anmeldelser mod den 29-årige mand.

En af dem, der er stået frem efterfølgende, er Daniel. I mandags fortalte det tidligere frikirkemedlem om sine oplevelser med præsten.

- For det første, så er det for grænseoverskridende overfor mig, men også bare det, at der forgår noget, der ikke skal forgå, for hvorfor skal man lege sådan nogle lege i Guds hus.

Daniel glæder sig over, at flere nu finder modet til at fortælle deres versioner af de påståede seksuelle overgreb i frikirken.

- Det er rigtig fedt, at folk er begyndt at stå frem og tør at stå frem nu, så vi har mere sammenhold. Jeg opfordrer alle andre til at turde stå frem. Vi kommer længere i den her sag, siger Daniel

Midt- og Vestjyllands Politi kan endnu ikke oplyse, om der bliver rejst en sigtelse mod den nu 29-årige dansker.

- Nu er det ikke nogen hemmelighed, at den pågældende, som det handler om, bor i USA. Derfor skal vi i gang med et internationalt samarbejde, før vi kan få rejst en sigtelse, og det tager tid, lyder det fra Jørgen Blegrav Lauridsen.

Politiets fokus er hovedsagligt på præstens periode i frikirken mellem 2008 og 2011.

Amerikansk politi efterforsker netop nu også præsten for lignende tilfælde i USA.