Sætter loft over antallet af tosprogede i folkeskoleklasser

Højst 18 % tosprogede elever i hver klasse – det er målsætningen i Holstebro.

Som et led i en større strukturændring på skoleområdet, har man i Holstebro lavet en ny fordeling af tosprogede elever, som er trådt i kraft efter sommerferien.
Som et led i en større strukturændring på skoleområdet, har man i Holstebro lavet en ny fordeling af tosprogede elever, som er trådt i kraft efter sommerferien.
Foto: Arkiv

Da det ringede ind for børnehaveklasserne efter sommerferien var der nye regler for, hvor mange tosprogede elever, der må være i klasserne.

Det sker efter at ”Skoler i balance – ny skoleordning for Holstebro by” blev sat i gang, skriver Radio24syv.

Det betyder blandt en målsætning om, at der bør være mellem 5 – 18 % tosprogede elever i hver klasse. Det skal blandt andet være med til stoppe tendensen med, at skoler bliver valgt fra af etnisk danske elever

- Alle er med på idéen, og vi har ikke mødt nogen modstand. Alle har været klar til at tage en del af ansvaret - både politisk og ude på skolerne, siger viceborgmester og formand for Udvalget for børn og unge i Holstebro, Torben Gudik­sen (Det Radikale Venstre) til Radio24syv.

Helt problemfrit har det dog ikke været.

- Vi havde en udfordring med 7–8 elever, som skulle på en anden skole end den, de havde ønsket. Der tog vi en direkte dialog med forældrene, det drejede sig om, og løste det på den måde, siger Torben Gudiksen til Radio24syv og pointerer, at det politiske arbejde med de tosprogede ikke stopper her.

I Holstebro Kommune er politikerne klar til også at kigge på bl.a. børnehaver og vuggestuer for at forbedre de tosprogede elevers sprogkundskaber.