El-løbehjulene kommer til Herning: Sådan bruger du dem

I august valgte byrådet i Herning at hoppe med på el-løbehjulsbølgen. Nu lanceres 150 nye tohjulede i byen.

Tirsdag blev 25 løbehjul sat fri i gågaden i Herning - fra på fredag er der 150.
Tirsdag blev 25 løbehjul sat fri i gågaden i Herning - fra på fredag er der 150.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Hvis du har været på besøg i Aarhus, Odense eller København, er du med garanti stødt på dem. El-løbehjulene. De små, effektive køretøjer, der siden januar har været at finde i flere danske byer. Nu kommer endnu en by på løbehjulskortet, nemlig Herning. 

- Det er et køretøj, man nemt kan tage med sig, når man er på farten – og et køretøj, der i sin natur er sjovt at køre på, siger Tobias Dara Kankelborg.

Han er marketingchef for Donkey Republic, der har fået til opgave at levere løbehjulene til Herning Kommune.

Virksomheden sætter i løbet af ugen 150 el-løbehjul ud i byen, der maksimalt kan køre 20 kilometer i timen – andre steder kan de ikke nå tophastigheden, eksempelvis i gågaden.

Sådan kan du leje et løbehjul

Når du kommer gående gennem midtbyen i Herning og bliver fristet af et løbehjul, hvad gør du så? Donkey Republic har udviklet en app, der skal hjælpe brugerne med at leje løbehjulene, som er placeret forskellige steder i byen. 

- Når man henter appen og opretter sig, får man et kort over Herning, hvor man kan se alle lokationer. Så går man hen til lokationen og låser løbehjulet op med appen for at starte sin leje, siger Tobias Dara Kankelborg.

Dit nye køretøj kan du leje lige så længe, du har lyst til at trille rundt på de to små hjul.

Løbehjulene kommer ikke til at flyde i bybilledet

I storbyerne har man kunnet aflevere løbehjulene, hvor man vil. Det har betydet, at løbehjulene har flydt i bybilledet. Men den frygt er der, ifølge marketingschefen, ingen grund til.

- Man kan ikke afslutte sin leje, hvor man vil i byen. Vi guider vores brugere hen til de steder, hvor vi gerne vil have, at man afleverer dem, siger Tobias Dara Kankelborg.

- De er typisk 100-150 meter mellem stederne. 

Det koster 75 kroner i timen at leje et el-løbehjul i Herning.

0:55
Her forklarer Tobias Dara Kankelborg, hvordan du henter og afleverer dit el-løbehjul.