S-politikere uenige om afstandskrav til politiskolen

Annette Lind er uenig med partifælle om, hvorvidt en ny politiskole må ligge mere end to timers udrykningskørsel fra København.

annette_lind.jpg

Efter Jesper Petersens udmelding om, at en ny politiskole ikke må ligge mere end to timers udrykningskørsel væk fra København, kommer Annette Lind nu på banen. Hun anbefaler, at politiskolen bliver placeret i Holstebro.

- Afstanden er én ting, langt vigtigere er den synergi, som der er med de øvrige funktioner, der er i det område, som skolen skal placeres i. Her vil en placering i Holstebro have nogle klare fordele i forhold til samspillet med blandt andet Jydske Dragonregiment og de faciliteter, der er i forvejen. Om det så tager tre timer at komme til København er ikke det mest afgørende, siger Annette Lind til Dagbladet Holstebro-Struer.

Udmeldingen kommer, efter Dansk Folkepartis sønderjyske folketingsmedlem, Peter Kofod Poulsen, meldte ud, at partiet ikke vil stille krav om, politiskolen skal ligge indenfor to timers kørsel fra hovedstaden, som Rigspolitiet ellers anbefaler.

Ifølge avisen peger justitsminister, Søren Pind (V), inden sommerferien på en beliggenhed for den nye politiskole. Hvis kravet om to timers udrykningskørsel fra hovedstaden skal overholdes, betyder det, at hverken Herning eller Holstebro, der er to af favoritterne i konkurrencen, kommer i betragtning. 

- Når motorvejen snart står færdig, så er der tre timers kørsel. Det er ikke uoverskueligt. Med et to-timers kriterie har man allerede på forhånd dømt mange ude, siger Annette Lind til Dagbladet Holstebro-Struer.