S og K om Maabjerg: Nu må regeringen handle

Både Socialdemokratiet og Konservative kræver, at regeringen handler og undersøger andre muligheder for finansiering, skriver Fagbladet 3F.

Maabjerg Energy Concept
Foto: www.maabjergenergycenter.dk

Håbet er ikke slukket for Danmarks første anlæg, der skal producere bioethanol, Maabjerg Energy Center (MEC) ved Holstebro, selv om projektet har fået nej til lån fra Den Grønne Investeringsfond. Både Socialdemokratiet og Konservative kræver, at regeringen handler og undersøger andre muligheder for finansiering, skriver Fagbladet 3F.
    
- Regeringen kan ikke dække sig ind under, at investeringsfonden ikke vil gå ind i det. Derfor vil vi have, at regeringen rykker nu, og at der nedsættes en taskforce, som præsenterer forskellige andre løsningsmuligheder, siger Socialdemokratiets klima- og energiordfører Jens Joel, der forventer, at regeringen kommer med forskellige modeller.
    
- Så må vi se, hvilken model, vi politisk kan blive enige om. Og det skal være nu. Det haster. Vi har travlt. Det må ikke blive en syltekrukke, tilføjer han.
    
Også Mette Abildgaard, de Konservatives miljø-, klima- og energiordfører, forventer, at ministeriet kommer med nogle bud på andre finansieringsmuligheder:
    
- Det er klart. Det er dem, der har embedsmandsapparatet. Det kunne også være interessant, om regeringen kunne gøre et stykke arbejde for, om der er andre store investorer, der kunne være interesserede. Politisk vil vi gå langt for, at projektet lykkes, siger Mette Abildgaard.
    
Regeringen har hidtil afvist, at staten kan yde en form for garanti. Men efter mødet lovede Trols Lund Poulsen (V), erhvervs- og vækstminister, at indkalde til et nyt møde senere denne uge.